Suomalaispoliitikot hämmästelevät keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän tviittiä ruotsalaiselle ilmastoaktivistille Greta Thunbergille.

LUE JATKOJUTTU:

Thunberg kieltäytyi eilen tiistaina vastaanottamasta Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon. Perusteena oli se, ettei ilmastoliike tarvitse palkintoja, vaan tekoja. Thunberg ilmoitti asiasta myös Twitterissä.

LUE MYÖS:

Kärnä kutsuu Thunbergiä vastauksessaan epäkypsäksi kakaraksi. Kärnän mukaan Thunbergin palkinnosta kieltäytyminen osoittaa, että tämä on ”koulutettu ja ammattimainen poliitikko”.

LUE MYÖS:

Räväköistä ulostuloistaan tunnettu Kärnä on saanut runsaasti kritiikkiä tviitistään samassa keskusteluketjussa.

”Olipa aikuismainen kommentti, jonka lähetit tässä lapselle. Tämäkö oli sitä arvokasta ja esimerkkiä näyttävää käytöstä, jota meiltä kansanedustajilta odotetaan?” kysyy vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski.

"Huh huh. Nyt kun olen törmännyt suhun useammin olin jo alkanut ajatella, että sä olet ihan asiallinen henkilö :(”, vastaa vihreiden varapuheenjohtaja Fatim Diarra.

”Ei ole yhtäkään asiallista syytä kutsua Thunbergiä tai ketään muutakaan "epäkypsäksi kakaraksi" (eng. immature brat) - etenkään, jos on itse kansanedustajana kieltäytynyt osallistumasta koko Pohjoismaiden neuvoston kokoukseen, koska tarjolla on vegaaniruokaa”, kommentoi vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela Facebookissa.

LUE MYÖS:

Kärnä itse myöntää, että meni hieman liian pitkälle, mutta viestinsä takana hän seisoo.

”Olisi pitänyt jättää sana ’brat’ pois, mutta seison itse viestin takana. Tämä oli Gretalta lapsellista ja typerää”, Kärnä kommentoi.

”Greta Thunberg on epäkypsä poliittinen henkilö. Eilinen osoitti sen. Minun ei olisi tullut kuitenkaan käyttää sanaa "brat". Pyydän sitä anteeksi. Muutoin seison sanomani takana”, Kärnä vielä tviittaa.

”Ilmastotyö on tärkeää. Hän kuitenkin valehtelee väittäessään, että Pohjoismaissa ei tehdä mitään. Päinvastoin. Täältä pitäisi ottaa mallia”, Kärnä perustelee kantaansa.

Kärnä myös ilmoitti tänään olevansa ilmastolakossa, koska Pohjoismaiden neuvoston illallisella oli tarjolla vain vegaaniruokaa. Neuvoston ympärillä kuohui muutenkin:

Ilmastokeskustelu on muutenkin ollut viime päivinä vilkasta. LUE LISÄÄ: