Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo olevansa pöyristynyt siitä, että valtionyhtiöt Finnair ja Finavia luetellaan uudessa Guggenheim-esityksessä yksityisten rahoittajien joukkoon. Kärnä vetoaa hallitukseen, että se pyrkisi estämään nämä sijoitukset. Valtion omistajaohjauksesta vastaa itse pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

– Tämän yksityisen rahoituksen piiriin on laskettu myös Finavian ja Finnairin sijoitukset Guggenheimiin, vaikka molemmat ovat valtionyhtiöitä. Emme tällöin puhu yksityisestä rahasta, vaan valtion rahasta! Finnairin ollessa pörssiyhtiö voidaan tällaista järjestelyä vielä ajatella, mutta sen sijaan Finavia käyttää omaan sijoitukseensa periaatteessa verovaroja, Kärnä sanoo tiedotteessa.

Uusi Suomi kertoi asiasta tänään ja kysyi molemmista yhtiöistä Guggenheim-sijoitusten määrää. Kumpikaan ei suostunut kertomaan summia.

– Pidän myös järkyttävänä, että täydellisesti valtion omistama yhtiö ei ole julkistanut suunnittelemansa sijoituksen tarkkaa summaa. Mihin on unohtunut avoimuus? Kärnä sanoo.