Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kertoo blogissaan olevansa valmis uusimaan viime vuonna tekemänsä esityksen, että Suomi luopuisi kesäajasta ja kellon viisareiden siirtelystä.

Heinonen kertoo, että edellisen hallituksen liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) tyrmäsi Heinosen aiemman esityksen asiasta.

- Minusta kellojen kääntely on täysin turhaa ja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

- Olen siis edelleen sitä mieltä, että kellojen siirtelystä ja näin ollen kesäajasta meidän tulisi luopua, Heinonen kirjoittaa.

Aiemmin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen unitutkija Timo Partonen on ehdottanut kesäajasta luopumista. Helsingin Sanomat kuitenkin kertoo, että kesäaika perustuu EU-direktiiviin, josta jäsenvaltiot eivät voi liikenne- ja viestintäministeriön hallitusneuvos Hannu Pennasen mukaan luopua.

- Direktiivi pitäisi poistaa tai sitä pitäisi muuttaa, jotta Suomi voisi luopua kesäaikaan siirtymisestä. Direktiivimuutos vaatisi jäsenvaltioilta ainakin määräenemmistöpäätöksen. Sellaisesta ei ole vakavasti lähiaikoina keskusteltukaan, Pennanen sanoo lehdelle.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) on kertonut tehneensä EU-komissiolle kirjallisen kysymyksen kesäajasta luopumisesta keväällä. Virkkusen mukaan aihe on esillä EU-parlamentin Strasbourgin täysistunnossa myös ensi torstaina.