Päästöjä täytyy vähentää ympäristösyistä, mutta autoilijoiden rankaisemista parempia keinoja ovat ekologisemmat polttoaineet, modernimpi autokanta ja uudet liikkumisen muodot, katsoo keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen.

Kurvinen torjuu tiedotteessaan valtiovarainministeriön keskiviikkona uutisoidun ”innon nostaa autoilun hintaa”. Muun muassa Uusi Suomi uutisoi ministeriön lausunnosta, joka liittyy Suomea velvoittaviin päästövähennystavoitteisiin vuodelle 2030.

– EI autoilijoiden vainolle, JAA kaasu- ja sähköautoille, Kurvinen viestittää tiedotteessaan.

Valtiovarainministeriö liikenne- ja viestintäministeriölle esittämän näkemyksen mukaan autoilun ja pysäköinnin hinnankorotukset ovat tarpeen päästöjen vähentämiseksi.

– Ratikkakiskojen ääreltä on helppo esittää hinnankorotuksia arjen autoiluun. Autoilijoiden yksisilmäinen kuritus ei kuitenkaan olisi oikeudenmukainen ratkaisu, Kurvinen sanoo.

– Monille pienituloisille auto on välttämättömyys. Päästöjen lisäksi kuria tarvitaan myös kulkemisen kustannuksiin.

Kurvisen mukaan autoilun päästöt on saatava laskuun kasvattamalla sähkö- ja kaasuautokantaa ja satsaamalla nykyautoihin sopiviin biopolttoaineisiin. Kuitenkin myös autoilun tarvetta on alennettava, hän katsoo. Tämä onnistuu hänen mukaansa kunnollisella joukkoliikenteellä sekä kaupungeissa että maaseudulla – sekä pitämällä palvelut kohtuullisen kulkumatkan päässä.

Lue myös:

Kansanedustaja tyrmistyi: ”Autoilu vielä kalliimmaksi tässä maassa? Ei, ei, ei”

”Yksityisautoilun kustannusten noustava” – Nyt tuli ministeriöstä karvasta kalkkia autoilijoille

LUE SEURAAVAKSI:

”Tämän järjestelmän ylläpito on täysin käsittämätöntä” – Kansanedustaja vaatii miljardien yritystuille stoppia

”Suomeen on syntynyt jihadistinen alamaailma” – Supolta varoitus TE:ssä

Tyrmäsikö Jari Lindström juuri Jussi Halla-ahon puheenjohtajuuden? ”Jääköön rivien väliin”