Oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kommentoi kiivain sanankääntein pääministeri Antti Rinteen postilaisia koskevaa visiota Facebookissa. Näet päivityksen jutun lopusta.

Rinne pohti tänään tiistaina Yle Uutisten haastattelussa, voitaisiinko postinjakajat ottaa osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon sote-ratkaisua. LUE LISÄÄ: Antti Rinne Ylellä: Postin työntekijöistä sote-apulaisia? – ”Kurkataan ikkunasta, onko kaikki hyvin”

”22 000 postilaista kulkee maakunnissa viemässä postia. Kyse ei ole hoitotyöstä vaan siitä voidaanko julkista palvelua laajentaa niin että kurkataan ikkunasta, onko kaikki hyvin. Ja jos ei, niin he kysyvät miten voi auttaa”, Rinne sanoi Ylellä.

Antikainen on ammatiltaan lähihoitaja ja kertoo juuri valmistuneensa sairaanhoitajaksi.

”Postinkantaja voisi huhuilla, onko kaikki hyvin. En tiedä, olenko koskaan lukenut mitään typerämpää”, Antikainen aloittaa.

”Rinne tässä juuri vetää hoitajilta maton jalkojen alta ja samalla osoittaa olevansa aivan ulapalla ylipäätään sotesta ja sote-uudistuksesta horisemalla postista ja sotesta samassa lauseessa”, hän jatkaa.

Myös sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kommentoi Rinteen avausta.

”Kaunis ajatus, pääministeri Antti Rinne, mutta oikeasti sote-kriisiä ei ratkaista postipalveluilla, vaan koulutetuilla ja osaavilla hoitotyöntekijöillä, joiden työolot ja palkat ovat kunnossa”, Rytkönen tviittaa.

Antikaisen mielestä Posti huoletii postista ja sote sosiaali- ja terveyspalveluista.

Posti on kuitenkin jo laajentanut toimintaansa hoiva-alalle. Posti Kotipalveluihin kuuluu jo nyt kotihoidon palveluita kuten apua peseytymiseen, ateriointiin ja asiointiin. Posti tarjoaa myös kotisairaanhoitopalveluita, kuten haavojen hoitoa ja lääkehoitoa.

”Posti Kotipalveluissa apunasi ovat sairaanhoitajat, fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja lähihoitajat sekä avustajat, jotka ovat tarvittaessa yhteistyössä myös muiden sinua hoitavien tahojen kanssa”, Posti kertoo verkkosivuillaan.

LUE MYÖS: Kuntapomo lyö tiskiin hyytävän yllätyslaskelman hoitajien palkkavaateista: ”Tällaisia rahoja ei tietenkään ole olemassa”

Antikaisen Facebook-päivitys tässä: