Oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Touko Aalto katsoo, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) on metsäkommenteillaan ottanut Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin keinot käyttöön.

”Se, että sote-uudistus kaatuu ja puolueen kannatus mataa kuukausi ennen vaaleja selittänee, miksi pääministeri päätti turvautua Trumpin pelikirjaan. Ensin keksitään jokin perätön väite aktivoimaan jokin haluttu kohderyhmä. Tässä tapauksessa keskustan tukijalka eli metsänomistajat. Sen jälkeen ei edes yritetä korjata virheellisiä väittämiä. Näin virheellisistä väittämistä muodostuu valheellisia väittämiä. Nuo väittämät jäävät elämään ihmisten mieliin. Tämä on tarkoitus”, Aalto kirjoittaa blogissaan.

Sipilä sanoi Uutissuomalaisen haastattelussa sunnuntaina, että ”punavihreä puoli kieltäisi käytännössä metsien käytön kokonaan”. Sipilä sanoi samana päivänä pääministerin haastattelutunnilla kommentoineensa kyseisessä haastattelussa tutkimusta, jonka mukaan 95 prosenttia vihreiden kansanedustajaehdokkaista on sitä mieltä, että metsien hakkuita, metsien ja puun käyttöä pitää heti vähentää. LUE LISÄÄ: Juha Sipilä vastasi valehtelusyytöksiin haastattelutunnilla: ”Tässä ajellaan kaksilla rattailla”

Aallon mielestä Sipilä luo olkinuken, kun reagoi ”mielikuvista ponnistavilla vastakysymyksillä” pyrkimyksiin saada vastauksia väitteisiin.

LUE PUHEENVUOROSTA: Touko Aalto: Sipilä avasi Trumpin pelikirjan

Sipilä viittasi pääministerin haastattelutunnilla vihreän kansanedustajan tekemään kysymykseen, ”pitäisikö hakkuut lopettaa kokonaan”. Tällaista kysymystä ei kuitenkaan löydy eduskunnan pöytäkirjoista.

Niin sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö kuin vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonkin ovat jo aiemmin kritisoineet Sipilää vääristä väitteistä ja jopa valehtelusta. LUE LISÄÄ:

Li Andersson: ”Juha Sipilä levittää tietoisesti valheellista tietoa”

Myös Sanna Marin tarttui Juha Sipilän heittoon: ”Rimanalitus pääministeriltä”

Ville Niinistö raivostui Juha Sipilän heitosta: ”Tahallinen valehtelu on jo törkeää”

”Sipilä tietää varsin hyvin, että hän voi pitää radiohiljaisuutta hetken aikaa ja kun sote-uudistus kohta romahtaa, keskustelu siirtyy metsistä soteen. Näin häneltä ei enää penätä vastauksia virheellisiin väittämiin, mutta mielikuvat jäävät elämään halutun kohderyhmän mieliin”, Aalto kirjoittaa.

Aalto purkautuu asiasta myös Facebook-kirjoituksessaan.

”Minua jurppii tämä metsäkeskustelu. Pääministeri puhuu aivan läpiä päähänsä ja tieteellinen tutkimustieto sivuutetaan”, Aalto kirjoittaa.

LUE MYÖS: Orpo ja Sipilä iskivät MT-vaalitentissä – Sanna Marin: ”Edes Suomen johtavat ilmastotieteilijät eivät ole kyenneet vastausta antamaan”