Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) sai monen raivostumaan selittelyillään.Kuva: Eduskunta

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) sai monet ärsyyntymään selittelemällä Ylen A-studiossa aiempaa lausuntoaan maahanmuuttajien lastenrattaista.

Kauma kertoi saaneensa tiedon maahanmuuttajien uusista lastenrattaista vaalikentiltä.

–Tietenkin faktatietoa on hyvin vaikea saada. Kun olen ollut 10 vuotta mukana politiikassa, kiertänyt erilaisten vaalien yhteydessä Suomea ja saanut aina aika ajoin tähän viittaavia kommentteja erilaisilta ihmisiltä ympäri Suomen, erilaisista yhteiskuntaluokista, Kauma sanoi A-studiossa.

Hänen mukaansa ”suomalaisia, nimenomaan kantasuomalaisia” ärsyttää se, että suomalaisia ei välttämättä kohdella tasapuolisesti kotimaassaan.

Kauman esiintymisen jälkeen sosiaaliseen mediaan tuli useita tyrmistyneitä kommentteja aiheesta.

–Pia Kauman kokoomus luo köyhyyttä ja syyttää siitä maahanmuuttajia. Iljettävää. Ehkä kannattaisi katsoa peiliin esittäessä syytöksiä, vasemmistolainen kaupunginvaltuutettu Pia Lohikoski kirjoitti Twitteriin.

–Raivostuttavaa! Kaikenlaisten vaalikentillä kuultujen ”faktojen” pohjalta kansanedustaja Pia Kauma sitten käyttää valtaa, kommentoi Twitter-käyttäjä Anja Malm mikroblogipalvelussa.

–Pia Kauma hieman heikoilla jäillä. Kannattaisi ehkä suhtautua hieman kriittisemmin siihen, mitä kadulla kuulee? Matias Kallio totesi Twitterissä.

Kansanedustaja Kauma myönsi lähetyksessä, että hän ei voi tietää, millä rahalla vaunuja on ostettu.

–Kun riittävän monelta tulee tällaista viestiä vuosien varrella, se kertoo siitä, että rakennamme turhaan vastakkainasettelua kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välille, jos emme selvitä, onko se asia näin. Siksi nostin tämän asian esille, hän sanoi.

Kauma kohahdutti perjantaina ihmettelemällä maahanmuuttajien uusia lastenrattaita Länsiväylän haastattelussa.

–Miksi maahanmuuttajaperheen pitää esimerkiksi hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella, jos suomalaisperhe kierrättää vanhoja vaunuja, Kauma sanoi Länsiväylälle.

Espoon kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes korosti A-studiossa, että laki on kaikille sama.

–Meillä on Espoossa tasalaatuisuus toteutuu niin, että meillä on tietty summa, jolla toteutetaan lastenvaunujen hankinnat, ja se on kaikille sama, Remes sanoi.