Perussuomalainen kansanedustaja Leena Meri kommentoi Facebookissa keskustelua, joka on syntynyt artisti Mustan Barbaarin kritisoitua poliisin käytöstä hänen äitiään ja sisartaan kohtaan.

– Jokainen Suomessa oleva voi joutua lain puitteissa esittämään [henkilöllisyytensä] jos poliisilla on lain mukaisia tehtäviä, kuten poliisi kertoo. Poliisin toimivalta perustuu lakiin, Leena Meri toteaa.

Julkaisunsa kommenteissa Meri kirjoittaa:

– Minä ihmettelen että näin kovaa haloota ei tule kun suomalainen joutuu elämässään taistelemaan selviytyäkseen mutta annas olla kun on maahanmuuttaja niin ihan kamalaa on. Jos Suomessa on niin paha olla niin aina voi palata kotimaahansa nauttimaan niistä perusoikeuksista ja sosiaalisesta hyvinvoinnista, Meri kirjoittaa.

Musta Barbaari on syntynyt Turussa. Hänen äitinsä on kotoisin Tansaniasta.

Meri kertoo Uudelle Suomelle, että hänen kommenttinsa on suunnattu yleisesti maahanmuuttajille. Meri kertoo, ettei tiedä Mustan Barbaarin taustoista eikä artisti ole hänelle entuudestaan tuttu. Meri myös toteaa, ettei halua loukata Mustaa Barbaaria eikä hänen perhettään.

Meri toteaa, että hänen mielestään ongelmallista sekä Mustan Barbaarin esiin nostamassa tapauksessa että esimerkiksi taannoisessa irakilaisperheen tapauksessa on se, että viranomaiset eivät voi kertoa yksityishenkilöiden asioista julkisuudessa. Meri on ammatiltaan varatuomari ja on työskennellyt muun muassa maistraatissa.

– Poliisia on hirveästi parjattu, hyvin herkästi tulee tutkintaa virkavirheistä. Sellainen poliisiviha on päällä, Meri kuvailee kokemustaan nykyilmapiiristä.

Mustan Barbaarin kritiikki liittyy Helsingin poliisin perjantaiseen ulkomaalaisvalvontaan, jossa artistin mukaan hänen äidiltään ja sisareltaan vaadittiin passeja, ja kun sisar kieltäytyi, poliisi laittoi heidät artistin mukaan rautoihin.

Poliisi on vastannut Mustalle Barbaarille näin:

– Tarkastettavat henkilöt valitaan satunnaisesti, eikä se saa perustua pelkästään tarkastettavan henkilön fyysisiin ominaisuuksiin ja piirteisiin. Valvonta kohdistuu myös henkilöihin, joiden toiminnassa ei ole mitään huomautettavaa.

Lisäksi poliisi on tänään julkaissut tiedotteen siitä, miten ulkomaalaisvalvontaa tehdään.

Lue lisää: Poliisi vastaa Mustalle Barbaarille: ”Tarkastettavat henkilöt valitaan satunnaisesti”

Lue lisää: Mustan Barbaarin poliisikritiikki: Syyttäjä arvioi tilanteen