Kokoomuslaiset kansanedustajat Jaana Pelkonen ja Saara-Sofia Sirén aikovat jättää ensi viikolla lakialoitteen, jolla puututtaisiin koirien myrkyttämisiin.

Lakialoite käsittelee eläinsuojelurikoksen yrityksen kriminalisointia.

– Rotanmyrkyllä myrkytettyjä tai lasinsiruja sisältäviä syöttejä on löydetty niin maastosta kuin koiranomistajien omilta pihoiltakin. Lisäksi on tehty ilmoituksia tapauksista, joissa myrkkyä sisältäviä lihapullia on laitettu koiranomistajien postiluukuista sisään asuntoon. Tämä on aivan käsittämätöntä toimintaa ja sen on päätyttävä, sanoo Jaana Pelkonen tiedotteessa.

– Koirien, muiden lemmikkieläinten ja luonnoneläinten lisäksi vaarassa ovat myös lapset, joiden suuhun myrkkysyötit voivat päätyä. On mahdotonta ymmärtää, kuinka joku kehtaa tehdä näin, jatkaa Sirén.

Poliisista on kerrottu, että myrkytysepäilyjen tutkiminen on hankalaa, koska sille ei löydy sopivaa rikosnimikettä. Poliisi on arvioinut, että kyseeseen voisi tulla eläinsuojelurikoksen yritys, jota ei ole lainsäädännössä säädetty rangaistavaksi teoksi.

– Mielestämme eläinsuojelurikoksen yritys tulisi olla rangaistava teko ja tulemme jättämään tästä ensi viikolla lakialoitteen, Sirén ja Pelkonen kertovat.