Edistyksellisten, Eurooppa-myönteisten puolueiden tulisi liittoutua estääkseen EPP:n kärkiehdokkaan Manfred Weberin nousu EU-komission johtoon, sanoo Kreikan pääministeri Alexis Tsipras.

Saksalainen konservatiivi Weber voitti EPP:n kärkiehdokaskisassa Alexander Stubbin. Kreikan vasemmistojohtaja Tsipras vastustaa kiivaasti hänen nousuaan EU:n korkeimmaksi johtajaksi.

“Kaikkien edistyksellisten voimien tulisi yhtyä siihen, että meillä on vastuu ja velvollisuus estää äärimmäisen neoliberaalin ja äärioikeistolaisen Manfred Weberin valinta Euroopan komission johtajaksi”, Tsipras sanoi Euroopan sosialidemokraattisen puolueen kokouksessa torstaina.

”Sellainen kehitys virallistaisi oikeiston ja äärioikeiston yhteistyön, ja se olisi tuhoisaa Euroopan tulevaisuudelle”, Tsipras jatkoi Euractiv-sivuston mukaan.

Tsiprasin julistuksesta kertoo myös kreikkalaislehti Kathimerini. Hän edustaa Euroopan vasemmistopuoluetta, mutta oli kutsuttuna sosialidemokraattien kokoukseen. Euractiv kertoo, että ”edistyksellisten” puolueiden eli sosialistien, vihreiden ja vasemmiston yhteistyötä eurovaalien jälkeen ei ole suljettu pois etukäteen.

LUE MYÖS:

Kova väite venäläisten salaisesta rahoituksesta Italian äärioikeistolle – Tutkija: ”Matteo Salvini, olet petturi”

Orbánin Fidesz ei saanut potkuja – jäsenyys jäädytettiin EPP:ssä