Suomella ei ollut jakoa mitalitaisteluun Seefeldin MM-hiihdoissa naisten 4x5 kilometrin viestissä. Suomi sijoittui kuudenneksi hävittyään kultamitalin voittaneelle Ruotsille peräti kolmella minuutilla ja 47,7 sekunnilla.

Ennakkoasetelmissa Suomelle ei povattu jakoa kultakamppailuun, mutta pronssimitalia pidettiin realistisena tavoitteena. Pronssikin jäi kuitenkin lähes kahden minuutin päähän.

Laura Mononen ei avausosuudella kyennyt vastaamaan kärkikolmikon, Norjan, Ruotsin ja Venäjän rutistukseen. Mononen jäi kärjestä 18 sekuntia.

Krista Pärmäkosken takaa-ajo ei riittänyt. Hänellä ei suksi kulkenut ja kakkososuuden jälkeen tuli jo selväksi, ettei Suomi voittaisi italia.

Kokenut Riitta-Liisa Roponen avasi kolmososuudella kisaurakkansa vaatimattomalla suorituksella. Hän toi Suomen viimeiseen vaihtoon viidentenä ja ankkuriosuudella hiihtänyt Eveliina Piippo toi Suomen maaliin lopulta kuudentena Yhdysvaltojen noustua edelle.

Suomen joukkueen suoritus oli luvalla sanoen surkea. Vaikea oli uskoa, että kaksi vuotta sitten Lahdessa Suomi sijoittui MM-pronssille ja laittoi Ruotsin silloin hopeataistossa tiukoille. Siinä joukkueessa olivat mukana Seefeldin nelikosta Mononen ja Pärmäkoski.

Ruotsi on mennyt parissa vuodessa eteenpäin. Nyt Ruotsi voitti kultaa, kun Stina Nilsson oli loppukirissä itseään Therese Johaugia vahvempi. Norjan kolmosuuden hiihtäjä Astrid Jacobsen oli hyytynyt, eikä Johaugilla ollut paukkuja enää lopussa hänen hiihdettyään ensin Nilssonin kiinni.

Venäjä oli kisassa kolmas, Saksa neljäs ja Yhdysvallat viides. Italia ja Ranska hiihtivät maaliin aivan Suomen lähituntumassa.

Suomi jäi naisten viestissä mitaleitta myös vuosi sitten Pyeongchangin olympiakisoissa. Pyeongchangin mittelöistä ero kärkeen on vuodessa vain kasvanut. Pelkästään huonon suksen piikkiin Seefeldin mahalaskua ei voi laittaa.

Seefeldissä suomalaisnaiset eivät ole voittaneet yhtään mitalia. Viimeinen mahdollisuus on lauantaina 30 kilometrin vapaan kisassa ja siinäkin toiveita on lähinnä Pärmäkosken ympärillä.