Brigitte Macron ja presidentit Emmanuel Macron ja Donald Trump sekä Melania Trump Ranskassa.Kuva: EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen kohauttanut käytöksellään. Tällä kertaa kyse on kommentista, jonka hän sanoi Ranskan-vierailullaan presidentti Emmanuel Macronin puolisolle Brigitte Macronille, kertoo Talouselämä.

Trump saapui Pariisin torstaina. Hän tapasi Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ja tämän puolison perinteikkäässä ja kuuluisassa Hôtel des Invalides -rakennusryhmässä, johon on muun muassa haudattu useita Ranskan historian suuria vaikuttajia.

Tervetuloseremonioiden jälkeen Trump ja tämän puoliso Melanie Trump sekä Macronit tutustuivat rakennusryhmään. Kiertokävelyn aikana Trump innostui kommentoimaan Brigitte Macronin ulkonäköä.

–Olet niin hyvässä kunnossa, Trump sanoi Brigitte Macronille.

Sen jälkeen Trump kääntyi Emmanuel Macronin puoleen ja sanoi:

–Hän on niin hyvässä fyysisessä kunnossa.

Sen jälkeen oli vuorossa jako miesten ja naisten hommiin. Trump kehotti omaa puolisoaan ja Brigitte Macronia ”lähtemään pitämään hauskaa” ja kääntyi Emmanuel Macronin kanssa kävelemään pois päin. Keskustelu tallentui presidentti Macronin Facebookissa lähettämään suoraan videolähetykseen.

Amerikkalaismediat ovat uutisoineet laajalti Trumpin kommenteista. Muun muassa sanomalehti The New York Times uutisoi Trumpin keskustelut ja julkisti niistä lyhyen videoklipin.

Myös sosiaalinen media on tuominnut Trumpin puheet. Muun muassa amerikkalainen videotuottaja ja tasa-arvon puolestapuhuja Alex Berg tviittasi:

–On karmivaa ja rajat ylittävää kommentoida jonkun vartaloa.

Trump käytti Ranskan-vierailullaan tapansa mukaan suitsuttavia adjektiiveja kehuessaan saamaansa vastaanottoa.

Presidentti Trump on monesti aiemminkin kuohuttanut naisia koskevilla kommenteillaan. Äskettäin hän twiittasi televisio-ohjelman juontajan epäonnistuneesta, verisestä "kasvojenkohotuksesta". Keskustellessaan Irlannin pääministerin Leo Varadkarin kanssa Trump taas alkoi kehua paikalla olevan irlantilaisen toimittajan ulkomuotoa.

Lähde: Talouselämä