Pääministeri Antti Rinne (sd) ei näe tarvetta käydä pelisääntökeskustelua hallituksen sisällä. Hän kommentoi asiaa Uutissuomalaiselle.

Hallituksen pelisääntökeskustelua vaati keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä, joka hermostui ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr) sellutehdaslausunnosta. Mikkonen sanoi haastattelussa hänen olevan vaikea nähdä, että kaikki sellutehdassuunnitelmat voisivat toteutua. Lue tarkemmin: Hallituksessa muhinut riita sellutehtaista repesi julki – Kärnä hurjistui ministeri Mikkosen sanoista

”Meillä ei yksinkertaisesti puu riitä, kun meidän tulee huolehtia sekä ilmastotavoitteesta että luonnon monimuotoisuudesta”, Mikkonen sanoi.

USU:n mukaan Rinne katsoo, että pelisääntökeskustelu käytiin hallitusneuvotteluissa. Pääministeri tukee Mikkosen lausuntoa.

”Ei tässä ole mitään epäselvyyttä. Kuuntelin tarkkaan mitä Krista Mikkonen totesi aamutelevisiossa ja hän totesi sen tosiasian, mikä on fakta. Jos kaikki nämä hankkeet toteutuisivat, mitä nyt ollaan suunnittelemassa Suomeen, silloin puuvarat eivät varmaan riittäisi puutuotannon näkökulmasta”, Rinne sanoo.

Rinne ei usko, että myöskään metsäyhtiöt uskoisivat kaikkien vireillä olevien hankkeiden toteutumiseen.

LUE MYÖS:

Tuore elinkeinoministeri Kulmuni: ”Tämä hallitus ei varmasti ole sellutehdashankkeen esteenä”

Hallituksessa muhinut riita sellutehtaista repesi julki – Kärnä hurjistui ministeri Mikkosen sanoista

Ison kiistan herättänyt sana puuttuu hallitusohjelmasta – Pekka Haavisto: ”Saatiin erittäin tiukat kirjaukset hiilinieluista”