Jääkiekon SM-liigan finaalisarja alkoi lauantaina Oulussa. Kärpät voitti HPK:n 4-1, mutta numeroista huolimatta peli oli hyvin tasainen.

Kärppien slovakialaispelaaja Michal Kristof teki kolmannen erän puolivälissä ottelun voittomaalin. Sen jälkeen Kärpät osui kahdesti tyhjiin.

- Tosi tiukka peli, HPK:llakin oli omat hetkensä. Silloin Veini (maalivahti Vehviläinen) oli mies paikallaan, kommentoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner lehdistötilaisuudessa.

Manner kehui Raksilan hallin tunnelmaa.

- Finaalisarjassa ilmapiiri on ihan käsittämätön. Jopa liikaa oli tunnetta pelissä, ja siinä ehkä valmentamisen tasokin kärsi. Kiekollinen pelaaminen on HPK:lla selkäytimessä. Marginaalit ovat pienet, ja seuraavaksi sitten Hämeenlinnan hurmokseen, Manner fiilisteli.

HPK:n valmentaja Antti Pennanenkin kehui vastustajaa.

- Vastustaja pelasi hyvän jääkiekko-ottelun. Oman joukkueen peliin olen tyytyväinen, pystyimme haastamaan vahvasti. Huippujoukkuetta vastaan olimme välillä pinteessä ja vaikeuksissa, Pennanen sanoi.

Pennanen katsoi ottelun ratkenneen joukkueensa jäähyilyyn.

- Isoin asia oli jäähyttömyys. Vastustaja iski kaksi ylivoimamaalia. Onnea kotijoukkueelle ansaitusta voitosta.

Finaalisarjan toinen peli pelataan Hämeenlinnassa tiistaina. HPK voitti ottelusarjoissa TPS:ää ja Tapparaa vastaan kaikki viisi kotiotteluaan.