Jääkiekon Suomen mestari Oulun Kärpät on aloittanut kautensa räväkästi. Lauantaina Kärpät murskasi Oulussa Vaasan Sportin 5-0 ja saavutti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa.

Tällä kaudella Kärpät on hävinnyt vain kaksi peliä. 12 ottelussaan Kärpät on päästänyt vain 14 maalia, mikä osaltaan kertoo joukkueen puolustuspelin tasosta.

Kärpät ei ole pelkästään loistanut Liigassa. Mestareiden liigassa CHL:ssä joukkue on varmistanut paikkansa pudotuspeleihin, vaikka alkusarjasta on jäljellä vielä yksi kierros.

Kärpät johtaa sarjaa kuuden pisteen turvin. Toisena sarjassa on yllättäen Tampereen Ilves, joka lauantaina oli lepovuorossa. Ilveksen kanssa tasapisteissä oleva sarjakolmonen TPS hävisi Turussa Tapparalle 0-1.

SaiPa jatkaa neljäntenä voitettuaan JYPin Robin Salon jatkoaikamaalilla 3-2. HIFK on viidentenä tasapisteissä SaiPan kanssa lyötyään Kuopiossa KalPan 4-0.

Hämeen herruusottelussa HPK päihitti Pelicansin 2-1 ja nousi sarjassa kuudenneksi. Sarjan jumbojoukkue Ässät päihitti voittolaukauskisan päätteeksi Lukon 5-4.

Ässät kasvatti pistesaldonsa kuuteen. Varsinaisella peliajalla joukkue ei ole tällä kaudella voittanut vielä yhtään ottelua.