Lentoyhtiö Norwegian arvioi presentaatiossaan, että pitkän matkan lennot ja Euroopan sisäiset lennot ovat jäissä maaliskuuhun 2021 asti. Myös Norjan sisäiset lennot on karsittu minimiin. Yhtiön mukaan liikenteessä on ainoastaan seitsemän lentokonetta.

Paluu normaaliin alkaa Norwegianin mukaan tällä tietoa ensi vuonna, jolloin reittejä otetaan käyttöön asteittain. Ensin käyttöön palautetaan tärkeät ja kannattavat reitit. Yhtiö arvioi, että lentotoiminta normalisoituu vuoden 2022 alusta lähtien.

Yhtiö kertoo myös, että se aloittaa liikennöinnin nyt ennakoitua aikaisemmin, jos kysyntää elpyy riittävästi.

Taloudelliset ongelmat vaivasivat Norwegiania jo ennen koronakriisiä, mutta kansainvälinen pandemia kärjisti niitä entisestään.

Vuodenvaihteessa Norwegianin nettovelkaantumisaste oli 134 prosenttia suhteessa 4 miljardin euron liikevaihtoon ja omavaraisuusaste oli 5 prosenttia. Lisävelan saaminen on Norwegianille vaikeaa, koska sen velanhoitokyky on heikko.

Yhtiö on kertonut hakeutuvansa velkasaneeraukseen, jotta yhtiön saisi riittävän suuren tukipaketin Norjan valtiolta. Viime viikolla Norwegian kertoi hakevansa konkurssiin tytäryhtiöitään, jotka työllistävät yhtiön lentäjät ja miehistön Ruotsissa ja Tanskassa.

Koronapandemiaa on nimitetty lentoliikenteen historian suurimmaksi kriisiksi.

LUE SEURAAVAKSI: