Lauri Markkasen edustaman Chicago Bulls näytti lauantaina, millainen tasoero on koripallon NBA:n kellariosaston ja pudotuspeleihin etenevän joukkueen välillä. Bulls oli tauolla tappiolla 34 pisteen erolla ja hävisi lopulta Utah Jazzille koriluvuin 83-114.

Markkanen oli 18 pisteellään Chicagon ahnein. Suomalaistähden tilille merkittiin myös 10 levypalloa, yksi riisto ja yksi menetys.

Markkanen laittoi ilmaan 20 pelitilanneyritystä, joista kuusi painui korisukkaan. Kuudesta kolmosesta vain yksi upposi. Hän onnistui kaikissa viidessä vapaaheitossaan.

Robin Lopez, Cristiano Felicio ja Antonio Blakeney heittivät Chicagolle 10 pistettä mieheen. Bullsin kokoonpanosta puuttui Zach LaVine.

Utahin sentteri Rudy Gobert saalisti 21 pistettä ja 14 levypalloa. Donovan Mitchell heitti 16 pistettä. Jazzin pelaajista seitsemän ylsi vähintään 10 pisteeseen.

Chicago jää pudotuspelien ulkopuolelle. Utah on sen sijaan käytännössä varmistanut playoff-paikkansa.

Chicagolle loppukauden pelit ovatkin enemmän tai vähemmän pakkopullaa. Joukkue jää neljän heikoimman NBA-seuran joukkoon, eikä sijoitusta voi parantaa. Tosi tarvettakaan ei ole, koska kesällä Bulls pääsee varaamaan NBA-draftissa ensimmäisten joukossa.