Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) haluaa Suomen armeijaan lisää ”laatujoukkoja” ja ajattelutavan muutosta. Packalénin mielestä Venäjän toimet Krimillä osoittavat, että maajoukkoihin on Suomessakin panostettava. Paniikkiratkaisuihin ei kuitenkaan ole syytä.

Packalén arvioi Venäjän sotilasstrategiaa blogissaan näin:

- Oma näkemykseni on, että Venäjä pyrkii kehittämään kykyään juuri yllätyshyökkäysmäiseen taistelutapaan, jolloin joku naapurimaa voidaan ottaa salamaoperaationa muutamissa tunneissa. Tämän tyyppisissä operaatioissa pyritään vastapuoli lamauttamaan kaikin mahdollisin keinoin kyberillä ja erikoisjoukkojen käytöllä ensimmäisten tuntien ajaksi, jotta liikekannallepanoa ei ehditä toteuttamaan.

Packalénin mielestä Suomikin tarvitsee lisää ”laadukkaita korkeassa valmiudessa olevia sotilaita” tällaisen vihollisen torjuntaan. Packalén kuitenkin korostaa Uudelle Suomelle, että Suomi ei edelleenkään ole sotilaallisen uhan alla.

- Uhka muodostuu kyvystä ja halusta. Halu voi muodostua päivässä, kykyyn menee vuosia, Packalén sanoo.

- Suomen ympärysmaista Ruotsilla ja Virolla ei ole halua eikä kykyä. Venäjällä ei ole halua, mutta kyky on kehittymässä. Siihen Suomen on reagoitava.

Packalén ehdottaa puolustusvoimiin reserviläisistä koostuvia taisteluosastoja, joiden jokaisessa sissijoukkueessa olisi tarkka-ampujaryhmä. Packalénin mielestä Ukrainan tapahtumat osoittavat, että todellisuus ei ole muuttunut.

- On ollut suuri joukko ihmisiä, jotka ovat uskoneet maailman muuttuneen [sodankäynnin osalta]. Karu totuus on se, että maan valtaamiseen tarvitaan maajoukkoja, Packalén sanoo.

Hänen mielestään venäläisten erikoisjoukkojen sotilasoperaatio Krimillä oli taidokas.

Packalén antaa blogissaan myös kustannusarvion:

- 2000 modernia tarkkuuskivääriä optiikoineen maksaisi reilu 10 miljoonaa, mutta pystyisi tuottamaan viholliselle laskennallisen 2000 sotilaan päivätappion ja 14.000 viikkotappion. Tällaisia tappioita ei yksikään nykyarmeija kestäisi.

Packalénin mielestä tarkka-ampujajärjestelmä olisi myös selvästi puolustuksellinen toimi, kun taas Somen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjälle.