Täydellinen auringonpimennys viikko ennen Pekingin olympialaisia huolestuttaa taikauskoisia, mutta astrologit ja feng shui -ekspertit vakuuttelevat, että suurempaa haittaa olympialaisille ei aiheudu.

Kiinan keisarit uskoivat aikoinaan, että auringonpimennys on katastrofin enne, kertoo uutistoimisto AFP. Astrologit ennakoivat pientä turbulenssia tälläkin kertaa, todennäköisesti osakemarkkinoilla ja ehkä jopa kaduilla. Mutta pienet ongelmat eivät riitä horjuttamaan maailman suurinta urheilutapahtumaa, astrologit vakuuttavat.

Mak Ling-ling, yksi tunnetuimmista astrologeista ja feng shui -asiantuntijoista ennakoi pientä poliittista myllerrystä sekä häiriöitä liikenteeseen ja kommunikaatiojärjestelmiin olympialaisten ajaksi, kertoo AFP.

Kiinan viranomaiset tuskin haluavat julkisesti myöntää taikauskoaan, mutta Mak Ling-ling väittää, että Kiinassa on jo pitkään käännytty feng shui -asiantuntijoiden puoleen valittaessa urheilijoita kisoihin. Mak Ling-lingin mukaan hän laskee urheilijoiden syntymäaikojen perusteella ne, joilla on parhaimmat voittomahdollisuudet. Mak uskoo Kiinan viranomaisten olevan huolissaan auringonpimennyksestä.

Peter So, niin ikään feng shui -mestari, kertoo AFP:lle, että entisaikoihin kiinalaiset uskoivat taivaallisen lohikäärmeen tai koiran ahmaisevan auringon suuhunsa auringonpimennyksen aikana. Son mukaan tänä päivänä ilmiö liitetään osakemarkkinoiden epävakaisuuteen. Myös länsimaiset astrologit uskoivat auringonpimennyksen maagisiin voimiin: sen katsottiin voivan aloittaa ja lopettaa sotia ja esimerkiksi aloittaa luonnonmullistuksia.

Astrologi Raymond Lo puolestaan maalaa uhkakuvia olympialaisten aloituspäivälle, joka on elokuun 8. 2008. Lo sanoo, että tuona päivänä on Rotan vuosi, Apinan kuukausi ja Lohikäärmeen päivä. Samanlainen eläinyhdistelmä oli kuulemma päällä myös silloin, kun tsunami iski joulun aikaan vuonna 2004.