Nuori laulajatähti Katie Melua piipahti viikonloppuna Suomessa. Hän markkinoi vastikään ilmestynyttä uutta albumiaan ”Pictures”. Melua esiintyi lauantai-iltana MTV3:n Huuma-showssa ja helsinkiläisessä Lux-yökerhossa.

Katie Melua on syntynyt Georgiassa, mutta muutti vanhempiensa kanssa 1993 Belfastiin ja sittemmin Lontooseen. Melua voitti Lontoossa kykyjenetsintäkilpailun. Artistin toinen levy ”Piece by Piece” vuodelta 2005 nosti laulajan musiikkimaailman kartalle. Sitä on myyty kolme ja puoli miljoonaa kappaletta.

Melua heitti Luxissa lyhyen akustisen keikan. Laulaja astui lavalle, tarttui kitaraansa ja alkoi soittaa. Hän esitti uusimpia kappaleitaan: ”If You Were a Sailboat”, ”Perfect Circle”, ”Mary Pickford” ja edellisen albumin hitin ”Nine Million Bicycles”. Ensimmäisen biisin jälkeen kitaraa piti virittää. Melua viihdytti ihastunutta yleisöä juttelemalla muun muassa kultakaloistaan.

Laulajalla on soiva, kuulas ääni. Melodiat ovat sulavaa, pehmeätä pop-kuunneltavaa.

- Kylmät väreet kulkevat selkäpiitä pitkin, ihanat sanat ja ääni, ylisti Huuma-ohjelmasta Luxiin Meluan kanssa kiidätetty fani Marica Thorén.