Jääkiekkolegenda Ville Peltosen tytär Emmi Peltonen tultaneen valitsemaan Suomen edustajaksi taitoluisteluun Pyeongchangin olympiakisoihin. Peltonen luisteli EM-kisoissa Venäjällä pisteet 159,70. Viveca Lindforsin pisteet olivat 147,89.

Lindfors oli syksyllä luistellut Suomelle olympiapaikan. Paikkoja suomalaisilla on vain yksi, mutta olympiapaikkaa ei saa Lindfors vaan Peltonen.

Valintaperusteista Lindfors ja Peltonen olivat tietoisia. Peltosen valitseminen kisoihin on perusteltua, koska hän on pärjännyt viime aikoina Lindforsia paremmin.

Lindfors antoi tunteidensa kuitenkin purkautua. YLE:n Urheiluruudun haastattelussa hän ei peitellyt katkeraa pettymystään.

- Säännöt ovat nämä. Jos se en ole minä, joka sinne Pyeongchangiin lähtee, niin paras luistella hyvin. Mitään ilmapalloja siellä saa tehdä, kun se paikka on minun selkänahastani otettu. Paras mennä hyvin, Lindfors sanoi YLE:lle.

Peltosesta tulee Suomen ensimmäinen taitoluistelija olympialaisissa kahdeksaan vuoteen. Sotshissa 2014 Suomella ei ollut edustusta, kun Kiira Korpi loukkaantui.

Olympiakomitea tiedottaa olympiavalinnoista keskiviikkona 24. tammikuuta.