Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kommentoi tänään keskustan kantaa pääministerin asemaan keskustan puoluehallituksen kokouksen jälkeen.

”Keskusta on käynyt tänään erittäin vakavia ja periaatteellisia keskusteluita niin eduskuntaryhmässä kuin puoluehallituksessa. Meidän luottamus on vahvaa viiden puolueen koalitiolle, tälle hallitusohjelmalle, mutta meidän luottamus on horjunut hallituksen toimintakykyyn. Toiuvomme että sosialidemokraatit nyt palauttavat sen. Tässä maassa täytyy olla toimintakykyinen hallitus, joka herättää luottamusta kansalaisten ja hallituspuolueiden välillä.”

Kulmuni kuitenkin kierteli sanomasta suoraan, että keskusta haluaa Antti Rinteen eroavan pääministerin paikalta. Kulmuni toisteli sitä, että keskusta on sitoutunut viiden puolueen koalitioon ja haluaa palauttaa luottamuksen hallituksen toimintakykyyn.

”Asia on sosialidemokraateilla käsittelyssä seuraavaksi.”

”Sosialidemokraatit toivottavasti vetävät johtopäätökset tästä tilanteesta.”

Puoluehallitus oli samoilla linjoilla kuin eduskuntaryhmä aiemmin tänään: Antti Rinnettä kohtaan on epäluottamusta. Puoluehallituksen mukaan sdp:n on itse tehtävä johtopäätökset luottamuksen palauttamisesta. Tämä tarkoittaa keskustan odottavan, että sdp vaihtaa itse pääministeriä.

Mediatietojen mukaan Rinne aikoo taistella asemastaan.