Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin valtiosihteerinä valtiovarainministeriössä toiminut Maria Kaisa Aula tyrmää lauantai-iltana liikkeelle lähteneet huhut, joiden mukaan Kulmuni yrittäisi kaataa hallituksen alkavalla viikolla.

”Minä en kyllä näe mitään hyötyä hallituksen hajottamisesta. Keskustan pitää olla yhteistyökykyinen eri suuntiin ja tehdä ihmisten ja Suomen kannalta ratkaisunsa eikä galluppien”, Aula kommentoi Twitterissä.

Suomen Kuvalehti kertoi lauantai-iltana, että sen lähteiden mukaan osa keskustan johdosta uskoo, että puheenjohtajana jatkava Katri Kulmuni yrittää kaataa Sanna Marinin (sd) hallituksen. Keskustan lähtöä hallituksesta ennakoi blogissaan myös kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen.

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu katsoo, että keskusta voi varmistaa hallituksen toimintakyvyn sopivalla uudella valtiovarainministerillä. Hänkään ei spekuloi hallituksen kaatamisella.

”Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen. Se on kaikkien etu. Tämän varmistamiseksi keskusta löytää epäilemättä sopivan ehdokkaan valtiovarainministeriksi. Kova työ sen jälkeen edessä. Yhteistyötä ja yhteistä näkyä tarvitaan. Selviämme kuitenkin tästäkin - aivan varmasti”, hän kirjoittaa Twitterissä.

Huhumylly sai alkunsa siitä, että keskusta siirsi uuden valtiovarainministerin valintakokouksen sunnuntailta maanantaiaamuun ja ministerin tehtävästä perjantaina eronnut Katri Kulmuni ilmoitti haluistaan jatkaa puolueen puheenjohtajana.

Keskustan entinen kansanedustaja ja ex-ministeri Sirkka-Liisa Anttila sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa viittaavansa huhuille kintaalla.

” En ole sisäpiirin ihminen, mutta ei ikinä. Tässä on kyse siitä, että halutaan hakea siihen tehtävään sopiva henkilö. Sen enempää en tiedä, en ole ollut keneenkään yhteydessä, mutta hän on eilen viimeksi sanonut, että keskusta jatkaa hallituksessa. Tällaiset viestit ovat tuulesta temmattuja ja niillä vain yritetään keskustaa vahingoittaa”, Anttila sanoo.

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja europarlamentaarikkojen delegaatio kokoontuvat puolueen sääntöjen mukaisesti päättämään keskustan ehdokkaasta uudeksi valtiovarainministeriksi maanantaina 8.6. klo 9.