Neil Armstrong laskeutui Kuun pinnalle ensimmäisenä ihmisenä tasan 50 vuotta sitten. Varttia myöhemmin kuumoduuli Eaglesta tuli Buzz Aldrin, joka kiertolaiselle päästyään totesi:

”Kaunista, kaunista, mahtava autius.”

Astronautit huomasivat, että Kuun pölyisellä ja liukkaalla pinnalla oli helpointa liikkua hyppimällä. Mission kolmas astronautti Michael Collins jäi Kuun kiertoradalle komentomoduuliin.

Armstrong ja Aldrin laskeutuivat yhteen Kuun meristä, Rauhallisuuden mereen (Mare Tranquillitatis). Laskeutumispaikan lähellä on kaikkien kolmen Apollo 11 -astronautin mukaan nimetyt pienet kraatterit.

Aldrin ja Armsrong ovat kuvanneet laskeutumista niin pehmeäksi, että tarkkaa laskeutumishetkeä oli vaikea havaita.

Kuuhun pystytettiin Yhdysvaltain lippu sekä asennettiin kameroita ja tieteellisiä laitteita. Lisäksi astronautit valokuvasivat ympäristöä ja ottivat kuuperästä geologisia näytteitä. Tieteellisessä laitekokonaisuus EASEP:issa oli muun muassa seismometri ja laserheijastin, jonka avulla voitiin mitata tarkoin Kuun ja Maan välinen etäisyys.

Kuualukseen asennettu tv-kamera kuvasi Armstrongin laskeutumisen 600 miljoonalle katsojalle. Kuvaamiseen käytettiin hidaspiirto-tv (Slow-Scan TV, SSTV) -kameraa, jonka laatu on varsin huono. Lisäksi Armstrong asensi Kuun pinnalle tv-kameran kuvaamaan alusta.

Astronautit viettivät Kuun pinnalla kaksi ja puoli tuntia.