Kela aloittaa uuden kilpailutuksen Kela-takseista Uudellamaalla. Tiedotteessaan Kela myöntää, että sen korvaamia taksimatkoja ”ei ole saatu tehdyn sopimuksen vaatimalle tasolle”. Ongelmat ovat näkyneet asiakkaille ruuhkina taksien välityskeskuksessa sekä myöhästymisinä ja toteutumattomina matkoina.

Uudellamaalla Kela teki sopimuksen kyydeistä Helsingin-Uudenmaan Taksit Oy:n kanssa. Sopimus on nyt päätetty päättää siirtymäajan jälkeen. Alustavasti on sovittu, että tuleva palveluntarjoaja tai palveluntarjoajat aloittavat Kelan korvaamien taksimatkojen hoitamisen huhtikuussa 2019.

Helsingi-Uudenmaan Taksit Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Kivisilta on aiemmin kertonut Ylellä, että yhtiöllä on ollut ongelmia taksamittareiden päivittämisen kanssa, eivätkä kaikki autot ole olleet päivitysten vuoksi ajossa.

Helsingin-Uudenmaan Taksit Oy hoitaa Kelan korvaamat taksimatkat toistaiseksi nykyisen sopimuksen mukaisesti. Uudellamaalla Kela-takseja saa edelleen tilattua alueellisesta tilausnumerosta.

Kelan ja Helsingin-Uudenmaan Taksit Oy:n edustajat korostavat tiedotteessa pitävänsä tärkeimpänä asiana turvata asiakkaiden palvelut.