Keski-ikäiset ovat valmiimpia suitsimaan netin sananvapautta kuin nuoret. Toisin kuin nuoret, iäkkäämmät myös uskovat, että verkko on syypää silmittömään väkivaltaan.

Helsingin Sanomien tilaamassa kyselyssä 55–64-vuotiaista jopa 75 prosenttia laittaisi netin kuriin, vaikka jouduttaisiinkin tinkimään sananvapaudesta.

Ikääntyvistä yli 70 prosenttia katsoo, että verkon vaikutus Kauhajoen ja Jokelan kaltaisiin tapahtumiin on melko tai erittäin suuri.

Sen sijaan 18–30-vuotiaista vastaajista vain noin kolmannes rajaisi sananvapautta verkkovalvonnan vuoksi. Rajoituksia vastustavat erityisesti nuoret miehet.

Nuorista 40 prosenttia uskoo, että verkon vaikutus Kauhajoen ja Jokelan kaltaisiin tapahtumiin on melko tai erittäin suuri.

Mielipiteet jakautuvat kuitenkin selvästi sukupuolittain.

Nuorista naisista 51 prosenttia sanoo, että netti vaikuttaa erittäin tai melko paljon. Nuorista miehistä näin ajattelee vain 28 prosenttia.

Sekä nuoret että vanhat hyväksyvät kuitenkin poliisin nettivalvontayksikön perustamisen. TNS Gallup haastatteli kyselyä varten yli 1400:aa suomalaista lokakuussa. Virhemarginaali on neljä prosenttiyksikköä suuntaansa.