Palvelualojen ammattiliiton PAM:n keskolaisten ammattiosaston ay-aktiivi Joonas Tuomivaara (vas) arvostelee jyrkin sanoin Keskon toimintaa. Työsuojeluvaltuutettu Tuomivaara ihmettelee tilannetta, jossa Kesko aloitti isot yt-neuvottelut hyvän tuloksen jälkeen.

”Kesko irtisanoo, jotta omistajat ja johto rikastuisivat”, Tuomivaara otsikoi Puheenvuoron bloginsa.

Kesko uhkaa vähentää 190 henkilöä autokaupoistaan. Tiistaina alkaneet yt-neuvottelut koskevat kaikkia K-Auton ja K-Caaran 1500 työntekijää. Keskon mukaan syynä on myynnin sakkaus: alkuvuoden aikana henkilöautojen ensirekisteröintien määrä Suomessa on pudonnut yli 12 prosenttia viime vuodesta.

”Tilanteeseen ovat vaikuttaneet esimerkiksi kuluttajien epävarmuus autoalan teknologiamurroksen keskellä, ulkomailta tuotujen käytettyjen autojen määrän selvä kasvu ja WLTP-päästömittausten käyttöönotto”, Kesko totesi.

Kesko myöntää, että osa tekijöistä on väliaikaisia, mutta tästä huolimatta markkinoiden ei odoteta palautuvan aiemmalle tasolle lähitulevaisuudessa.

Tuomivaara viittaa Talouselämän haastatteluun, joka julkaistiin 2. elokuuta.

”Samaan aikaan Keskon pääjohtaja Mikko Helander vaatii Talouselämässä kilpailukykysopimuksen (kiky) jatkamista”, Tuomivaara kirjoittaa blogissaan.

Helander sanoi Talouselämän haastattelussa, että kaupan ala tavoittelee talven palkkaneuvotteluissa erittäin onnistuneeksi osoittautuneen kikyn jatkamista.

”Kiky tiputti yksikkökustannuksia vähän yli kolme prosenttia, kun samalla palkalla tehdään vähän enemmän töitä. Ei ole sattumaa, että talous on kahden viime vuoden aikana kehittynyt hyvin ja työllisyysaste noussut”, Helander toteaa Talouselämälle.

Tuomivaara puolestaan muistuttaa, että kikyllä lisättiin 24 tuntia vuosittaista työaikaa ilman palkkaa, eli ”toisin sanoen palkkaa alennettiin 1,2 prosenttia”. Lisäksi kikyllä siirrettiin työnantajien sosiaalivakuutusmaksuja työntekijöiden maksettavaksi 2,6 prosenttia.

”Lisäksi vuonna 2014 yhteisöveroa laskettiin 4% yksikköä. Tämä tekee kaikkiaan 7,8% yksikköä kustannusten alentamista työllisyyden ja kysynnän nimissä ja siitä huolimatta Kesko irtisanoo väkeä. Kaiken kukkuraksi Kesko pitää työntekijöitään myös niin huonoissa työsuhteissa, erityisesti vähittäiskaupan myyjiä, että nämä joutuvat turvautumaan sosiaalitukiin taatakseen itselleen elämiseen vaadittavan minimitoimeentulon. Aika paljon yhtiöitä siis on helpotettu yhteiskunnan ja veronmaksajien toimesta”, Tuomivaara arvostelee.

LUE LISÄÄ: Selvitys paljasti karun ilmiön: 334 miljoonaa netonnut kauppa maksattaa palkkakuluja veronmaksajilla

Tuomivaara huomauttaa, että Kesko teki viime vuonna muhkean voiton. Keskon tiedotteen mukaan vertailukelpoinen liikevoitto oli 332,2 miljoonaa euroa.

”Kaikkien aikojen paras vertailukelpoinen liikevoitto”, Kesko otsikoi tiedotteensa helmikuussa ja ennakoi vertailukelpoisesti jatkuvien toimintojen liikevoiton kasvun jatkuvan.

”Kuitenkin panostukset tietojärjestelmiin ja digitaalisiin palveluihin rasittavat osaltaan kannattavuutta ennustekaudella. Autokaupassa kannattavuutta rasittaa siirtyminen WLTP-päästömittausmenetelmään, joka pidentää autojen toimitusaikoja. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa toteutettujen yritysostojen myötä oman vähittäiskaupan osuus on kasvanut, mikä lisää tulokseen liittyvää kausivaihtelua”, Kesko totesi.

Tiedotteen mukaan yhtiö maksaa omistajilleen osinkoja 2,34 euroa osakkeelta. Tuomivaara pitää Keskon johdon, omistajien ja työntekijöiden tulokehityksen eriytymistä pöyristyttävänä. Hän uskoo, että Keskon myynti ja voitto kasvaisivat, jos yhtiö edistäisi sellaista palkka- ja työvoimapolitiikkaa, jossa työntekijöillä menisi taloudellisesti paremmin.

”Omalle ammattiosastolleni, PAM - Keskolaisten ammattiosastolle, tulen esittämään, että se tekee kaikkensa, jotta Kesko sijoittaa autokaupoista mahdollisesti irtisanottavat työntekijät koulutustaan ja kokemustaan vastaaviin tehtäviin muualla konsernissa.”