Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli torjuu hallituskumppaneiden tekemän ehdotuksen ruoan arvonlisäveron laskusta. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen esitti tänään sekä kauppa- että ravintolaruaon alv:n laskemista 14 prosenttiin.

Samaa on aiemmin esittänyt vihreiden puheenjohtaja, työministeri, Anni Sinnemäki. Keskustan Kallin mielestä aiemmin sovitusta elintarvikkeiden alvin laskusta 12 prosenttiin on edelleen pidettävä kiinni.

- Keskustassa on sellainen tapa, että mitä sovitaan, niin siitä pidetään kiinni eikä aleta uudelleen jahkailemaan, Kalli toteaa keskustalaisen Verkkoapilan haastattelussa.

Kallin mukaan ravintolaruoan veroalennus on eri asia.

- Jos valtiovarainministeri Katainen tuo ravintoloiden ruuan arvonlisäveron alentamisen hallituksen neuvottelupöytään, niin keskusta suhtautuu asiaan kaikella vakavuudella ottaen huomioon vallitsevan taloustilanteen, hän sanoo.

Myös keskustalaisen maa- ja metsätalousministerin Sirkka-Liisa Anttilan mielestä hallituksen pitäisi pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa. Elintarvikkeiden alv on tällä hetkellä 17 prosenttia ja ravintolaruoan 22 prosenttia.