Keskustan entinen kansanedustaja, konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttila syyttää vihreitä uhittelusta hallituksessa. Hän viittaa Ylen lauantaina julkistamaan kyselyyn, jonka mukaan yli puolet vihreistä päättäjistä on valmis lähtemään hallituksesta, jos syksyn budjettiriihessä ei synny konkreettisia päätöksiä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo on jo aikaisemmin tuonut julki puolueen tiukan linjan ilmastonmuutoksen torjunnan osalta. Hän sai viime kuussa vasemmistoliiton takajaloilleen linjaamalla, että ilmastopäätökset ovat vihreiden ehto hallituksen koossa pysymiselle.

”Hallitusohjelmassa määritelty ilmastonmuutoksen torjunnan askeleet. Niiden noudattamisen pitäisi riittää vihreillekin. Jatkuva uhittelu horjuttaa hallituksen uskottavuutta. Hallituspuolueiden pitää kertoa -ei uhkailla- tavoitteistaan budjettiriiheen. Sopimalla ei kiristämällä”, Anttila kommentoi Twitterissä.

Toinen keskustan entinen kansanedustaja Markku Rossi huomauttaa, että politiikka on maratonlaji.

”Hallituspolitiikastaan kiukutteleville vihreille hyvä neuvo: Ei Suomea rakenneta uhkailemalla tai hallituskumppaneita kiristämällä! Politiikka on maratonlaji. Kyllä kuntavaaliehdokkaiden saamiseksi täytyy olla kestävämpiä keinoja”, hän tviittaa.

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puolestaan arvioi Iltalehden haastattelussa, että hallitusta jakaa ”kaksi kuilua”: talousasioissa kuilu on vasemmistoliiton ja keskustan välillä, ympäristöasioissa kuilu on vihreiden ja keskustan välillä.

”Hallitus on tällä hetkellä sekaisin. Aivan keskeisissä asioissa hallituspuolueet viestivät julkisuuteen ristiriitaisia näkemyksiä. Se ei lupaa hyvää isänmaan asioiden hoidolle ja syyskuun budjettiriihelle. Hallituspuolueet näyttävät riitaisilta, ja yleensä se kertoo jostain oireilusta ja isommista ongelmista, jos julkisuuden kautta aletaan käydä asioita läpi”, hän sanoo.

Päivitys klo 11.28: Lisätty Markku Rossin kommentti.

Lue seuraavaksi: