Suomen autoala on sopinut vastuuministereiden kanssa sopimuksen ilmastoteoista, ilmenee Anne Bernerin (kesk) johtaman liikenne- ja viestintäministeriön sekä Kimmo Tiilikaisen (kesk) johtaman ympäristöministeriön medialle toimittamasta kutsusta.

Kyse on uudenlaisesta vapaaehtoisesta ilmastosopimuksesta, niin sanotusta green dealista. Osapuolet ovat sitoutuneet tiettyihin toimiin, ”jotta autokantaa saataisiin nopeasti uudistettua vähäpäästöisemmäksi”, ministeriöt kertovat.

Näistä toimista kerrotaan tarkemmin ensi viikon torstaina järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. Ministereiden ohella mukana ovat Autotuojat ja -teollisuus ry sekä Autoalan keskusliitto.

”Autoalan ilmastosopimus perustuu keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelmaan, jonka mukaan liikenteen päästöjä tulisi vähentää puoleen vuoteen 2030 mennessä. Suomessa neuvotellaan parhaillaan monelle eri alalle kestävää kehitystä ja ympäristötavoitteita edistävää green deal -sopimusta. Ensimmäisenä solmittu muovikassisopimus (2016) on jo nyt vähentänyt merkittävästi muovikassien käyttöä”, ministeriöt toteavat.

LUE MYÖS:

Suomeen tulee muovikassisopimus, joka korvaa uuden lain

Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin – Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan

Kansanedustaja myöntää: Uusi autovero on ”järjetön Suomelle” – poistaisi sen kokonaan

Suomesta tuli vanhojen ruotsalaisdieselien hautausmaa? – Autontuojat Ylellä: Pieleen menee