Keskustan puoluehallitus on päättänyt jäsenistön koronahuolten takia, että syyskuun puoluekokous järjestetään ”alueellisesti hajautetulla mallilla”. Asiasta kertoi puoluejohto torstaina.

Oulu, jossa kokous oli määrä järjestää, toimii kokouksen pääpaikkana. Puoluekokousedustajille suositellaan kuitenkin osallistumista perustettavista alueellisista etäpisteistä käsin. Ne jaetaan pääsääntöisesti maantieteellisiin piirijärjestöihin, keskusta kertoo.

Puoluejohdon ”vahva suositus” on, että jäsenistö osallistuu puoluekokoukseen nimenomaan etäpisteissä, ei Oulussa.

Varavaihtoehtona on yhä myös puoluekokouksen siirtäminen myöhemmälle ajankohdalle, jos epidemiatilanne pahentuu, tiedotustilaisuudessa kerrottiin.

Jatkokautta hakeva istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoi puolueen tiedotustilaisuudessa, että ratkaisun taustalla on puoluekokousedustajien huoli osallistumisesta ja koronaepidemian vaatimien turvallisuusvaatimusten toteutumisesta kokouspaikalla.

”Keskustan täytyy toimia vastuullisesti ja ennakoiden. Turvallinen puoluekokous on itseisarvo”, Kulmuni sanoi.

Keskusta oli jo aiemmin ryhtynyt poikkeusjärjestelyihin myös varsinaisessa kokouspaikassa Ouluhallissa, joka olisi muun muassa jaettu erillisiin 500 osallistujan lohkoihin viranomaisohjeiden mukaisesti. LUE LISÄÄ:

LUE MYÖS: