Viime syksynä keskustan varapuheenjohtajaksi kivunnut kansanedustaja Petri Honkonen on hyvin huolissaan Euroopan unionin ja euroalueen tulevaisuudesta koronakriisin kestäessä.

”Olen jopa miettinyt, kun Italia on niin kiikun kaakun, että voisiko olla parempi, että uhrattaisiin euro ja pelastettaisiin EU.”

Honkosen mukaan euro sopii erityisen hyvin nousukauteen ja Saksan kaltaiselle rikkaalle maalle. Suomen kohdalla ja laskusuhdanteessa tilanne on toinen. Hän arvioi, että Suomi pärjäisi paremmin ilman euroa.

”Kun euroon mentiin, silloin kauniisti ajateltiin, että Suomen talous uudistuu ja työmarkkinat uudistuvat, jotta pärjätään euro-olosuhteissa. Näin ei ole tapahtunut.”

Lue Uuden Suomen 200 kansanedustajaa -haastattelusta, mitä muuta Honkonen sanoo eurosta, miltä osin hän kehuu perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin ajattelua ja kuinka paljon merkittävämpi hahmo tämä 32-vuotias varapuheenjohtaja on keskustan johtoportaassa kuin yleisesti on ymmärrettykään.

LUE LAAJEMPI JUTTU:

Katso Petri Honkosen videohaastattelu. Kaikki kansanedustajat vastaavat videolla kolmeen kysymykseen ja joutuvat mm. valitsemaan kauden tärkeimmän lakihankkeen.

LUE LISÄÄ 200 KANSANEDUSTAJAA -SARJAN JUTTUJA: