Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Eeva-Maria Maijala syyttää suurinta oppositiopuoluetta sdp:tä poliittisten lakkojen masinoinnista irtisanomislain yhteydessä.

”Tuntuu siltä, että demarit ovat kiinnostuneet etupäässä ensi kevään vaaleista ja ottaneet käyttöön poliittiset lakot. Demarien toiminta ay-liikkeen nimissä on todella vastuutonta, jolla vaikeutetaan koko Suomea ja aiheutetaan valtavia kuluja”, Maijala kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

”Poliittiset lakot eivät ole normaaleja työtaistelun muotoja, vaan häikäilemätöntä poliittista peliä. Demokratiassa lait säädetään kuitenkin vaaleilla valitun parlamentin päätöksillä, ei lakoilla tai torikokouksilla”, Maijala jatkaa.

Hänen mielestään Suomen tulisi ottaa mallia Ruotsista, jossa poliittisia lakkoja on rajoitettu esimerkiksi lyhyiksi parin tunnin protesteiksi.

Hallitus haluaa helpottaa henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä. Ay-liike vastustaa hanketta jyrkästi. Monet liitot ovat aloittaneet työtaistelutoimet asian tiimoilta ja eilen oli myös poliittisia lakkoja.

LUE LISÄÄ:

Sipilän hallitukselle moitteet ”tykittämisestä” – Professori: Suomen lakkolinja poikkeuksellinen

Irtisanomislaki: SAK päättää ”jatkotoimista” 5.10.2018

SAK tyrmää irtisanomislain lievennyksen – ”Ei meitä tyydytä”