Kansanedustaja Pekka Aittakummun (kesk) kommentit sukupuolineutraalista avioliitoista ja samaa sukupuolta olevista kuohuttavat sosiaalisessa mediassa.

Aittakumpu pohti eilen torstaina Uuden Suomen 200 kansanedustajaa -sarjan haastattelussa muun muassa lakia sukupuolineutraalista avioliitosta, jota hän pitää ”ihan hirveänä”.

”Voisi olla ihan hyvä tutkia, mitä vuosikymmeniä jatkunut homoseksuaalisten suhteiden ihannoinnin rummuttaminen mediassa on vaikuttanut syntyvyyteen. Niistä suhteista ei luonnollisesti synny lapsia”, hän sanoi. Aittakumpu kertoi haastattelussa myös muun muassa aborttikannastaan.

Homoseksuaalissa parisuhteissa on Suomessa mahdollista saada lapsi hedelmöityshoitojen avulla.

LUE KOKONAAN:

”Hyvä aateystävä Pekka Aittakumpu! Oudoksun pohdintaasi seksuaalivähemmistöjen vaikutuksesta Suomen syntyvyystilastoihin. Itse en tiedä ainuttakaan heteroparia, jotka olisivat jättäneet lapsen saamatta esim. tasa-arvoisen avioliittolain vuoksi. Herätys!”, tviittaa Helsingin keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho, joka toimii myös muun muassa valtiovarainministeri Mika Lintilän erityisavustajana.

”Monen kannattaa varmaan lukea uudelleen, mitä olen haastattelussa pohdiskellut ja mitä en ole sanonut. En esimerkiksi ole kieltänyt kenenkään perheonnea”, Aittakumpu vastaa.

Myös kokoomuksen ohjelmapäällikkö Antti Vesala on ihmetellyt Aittakummun kommenttia.

”Kiinnostaisi tietää, ajatteletteko, että jos homoseksuaaleilta kiellettäisiin avioliitto, he ryhtyisivät heterosuhteisiin ja alkaisivat hankkia lapsia. Muuten on vaikea tavoittaa lausuntonne logiikkaa”, Vesala kysyy Aittakummulta.

”Viittasin kommentillani perinteisten perhearvojen murentumiseen”, Aittakumpu vastaa Vesalalle.

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparisella on tiukka viesti Aittakummulle.

”Mikään rakkaus ei ole ’hirveää’. Syntyvyyden laskusta ei voi syyllistää yhtään ihmistä tai ihmisryhmää. Sen sijaan meidän on pohdittava, miten toivottuun lapsilukuun päästään MYÖS sateenkaariperheissä. Harkitse sanojasi uudelleen, edustaja Pekka Aittakumpu”, Piiparinen tviittaa.

”En todellakaan ole sanonut mitään rakkautta hirveäksi. Ehkä muutamalla muulla olisi syytä harkita sanojaan?” Aittakumpu vastaa.

Juttua täsmennetty lauseella 15.10. klo 12.11.

LUE MYÖS: