Pitkäaikainen keskustan kansanedustaja, viime vaalikauden jälkeen eduskunnasta jättäytynyt Sirkka-Liisa Anttila katsoo, että ”nyt on laitettava keskusta kuntoon”. Sanat viittaavat keskustan vaalisloganiin eduskuntavaaleissa 2015, jolloin puolue julisti panevansa Suomen kuntoon.

”Tarvitaan monenlaista jälleenrakentamista sekä politiikan linjan, että puoluetyön osalta, jotta keskusta voi aikanaan uudelleen ansaita ihmisten luottamuksen. Keskustan on palattava aatteensa juurille ja rakennettava oma vaihtoehto uuden hallituksen politiikalle”, Anttila toteaa tiedotteessaan.

Oman vaihtoehdon rakentaminen uuden hallituksen politiikalle viittaa siihen, että Anttilan mukaan keskustan paikka on tällä vaalikaudella oppositiossa. Puoluehallitus totesi heti vaalien jälkeen, että kansa on vaaleissa viittilöinyt keskustalle suunnan oppositioon. Samalla se kuitenkin listasi ehtoja hallitukseen osallistumiselle.

”Keskustelu keskustan hallitukseen menosta osoittaa melkoista kovakorvaisuutta kansan mielipiteelle. Ihmiset ovat näissä vaaleissa antaneet puolueelle poikkeuksellisen vakavan epäluottamuslauseen. Se on nyt kerta kaikkiaan vain hyväksyttävä”, Anttila paukauttaa.

”Puolueen hallitukseen meno on vaalituloksen näkökulmasta kestävästi mahdollista vain ja ainoastaan silloin, jos tulevat hallitusneuvottelut ajautuvat kuukausia kestävään juntturaan. Silloinkin kynnys osallistumiselle on erittäin korkea”, Anttila toteaa.

Keskustan ylin päättävä elin puoluekokousten välillä, puoluevaltuusto, kokoontuu tulevana viikonloppuna Riihimäellä.

”Ainakin puoluevaltuutetuille pitäisi olla sanomattakin selvää, että kun puolue on kokenut Suomen itsenäisyyden ajan isoimman vaalitappionsa, sen on viisasta lähtökohtaisesti suunnata oppositioon”, Anttila katsoo tiedotteessaan.

Keskustan nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä on ilmoittanut eroavansa tehtävästään ennenaikaisesti. Puolueelle valitaan uusi puheenjohtaja syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa. Anttila toteaa toivovansa, ettei puolueen linjakeskustelu jäisi henkilökeskustelun jalkoihin.

LUE MYÖS:

Annika Saarikko ei pyri Juha Sipilän seuraajaksi

Media: Juha Sipilällä ”ei mitään ministerihaluja” – Antti Rinteen neuvotteluihin lähtö vaatisi ihmeen