Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo kutsuneensa keskustalaiskollegansa Antti Kurvisen selvittämään keskustan kantoja sdp:n eduskuntaryhmälle.

Lindtman, joka on ilmoittautunut Antti Rinteen (sd) seuraajaehdokkaaksi pääministerin tehtävään, kertoo kutsustaan Twitterissä.

”Olen pyytänyt, että Keskustan ekr-pj Antti Kurvinen tulee selvittämään huomiseen sd-ryhmäkokoukseen Keskustan ryhmän ajattelua ja viime päivien tapahtumia”, Lindtman ilmoittaa.

Sdp kaipaa yhä kattavampaa selitystä sille, miksi hallituskumppani menetti luottamuksensa pääministeri Antti Rinteeseen, pakotti Rinteen eroamaan ja kaatoi samalla hallituksen. Toimitusministeristössä istuva puolueviisikko pyrkii kuitenkin kasaamaan uutta hallitusta vanhalle pohjalle.

Rinne itse on kertonut joutuneensa lopulta tekemään johtopäätökset, kun hallituksen kakkospuolue keskusta oli tuonut esiin vahvan luottamuspulansa hänen henkilöönsä. Eron jälkeen sekä media että poliitikot ovat kuitenkin ihmetelleet, mikä lopulta oli syy luottamuspulan kärjistymiseen ja Rinteen kaatamiseen.

Antti Lindtman sanoi keskiviikkona aamulla Ylelle, että keskustan perustelu luottamuspulalle on yhä epäselvä.

”He eivät suoranaisesti yksilöineet mitään yksittäistä asiaa. Totta kai Posti-asia on koko ajan ollut keskeinen. Tämä oli keskustan johtopäätös, ja sen pohjalta Antti Rinne teki oman ratkaisunsa”, Lindtman sanoi Ylellä.

Lindtman jatkoi, että hallituskumppaneita repineen tapahtuman jälkeen täytyy istua alas ja puhua asiat halki.

”Käydään läpi, mitä on tapahtunut. Sen jälkeen mennään eteenpäin”, Lindtman linjasi Ylellä.

LUE MYÖS: