Hallitustunnustelijan rooli on tänään alkavissa hallitusneuvotteluissa ”varsin symbolinen” ja tekninen, selitti keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen medialle eduskunnassa torstaina.

Näin Kurvinen selittää sitä, miksi keskusta ei vastusta pääministerin paikalta epäluottamuksen takia pois työntämänsä sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mahdollista nousua hallitustunnustelijaksi. Sdp:n odotetaan nimittävän Rinteen rooliin iltapäivän kokouksessaan.

Kurvinen totesi, että koska vanhan hallituspohjan puolueilla ei ole tarkoitus avata hallitusohjelmaa eli hakea siihen muutoksia, on hallitustunnustelijan rooli tässä ”poikkeustilanteessa” pienempi kuin normaaleissa hallitusneuvotteluissa. Tunnustelijan roolin odotetaan jatkuvan vain siihen asti, että sdp nimittää uuden pääministeriehdokkaansa, joka ryhtyy muodostamaan hallitusta.

Keskustan ja sdp:n välit ovat pahoin tulehtuneet hallituksen kaatumisen jäljiltä.

”Hallitustunnustelija ei rakenna sitä [luottamusta], vaan uusi pääministeri rakentaa sen”, Kurvinen totesi median ihmetykseen.

Kurvinen saapui iltapäivällä sdp:n eduskuntaryhmän kokoukseen kuultavaksi. Sdp:n ryhmyri Antti Lindtman, joka on Sanna Marinin kanssa ehdolla Rinteen seuraajaksi pääministerinä, kutsui Kurvisen selittämään demareille keskustan ajatuksia ja tekoja viime päiviltä.

Muun muassa Yle välitti Kurvisen kommentit eduskunnan käytäviltä.

Myös puheet Antti Rinteen mahdollisesta ministerinsalkusta uudessa hallituksessa ovat aiheuttaneet ihmetystä. LUE LISÄÄ: