Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Eeva Kalli on sitä mieltä, että koronaepidemian takia asetettuja ravintoloiden rajoituksia voitaisiin purkaa entisestään.

Kallin mielestä seuraavat askeleet voisivat olla buffet-pöytien palauttaminen sekä sallittujen asiakkaiden määrän nostaminen lähemmäs täyttä. Myös aukioloaikojen pidentämistä tulisi harkita.

”Suomalaiset ovat tähän asti toimineet vastuullisesti. Uskon näin olevan myös jatkossa. Buffet-ateriointi voidaan järjestää turvallisesti, kunhan siihen annetaan selkeät ohjeet. Buffeteilla on lounaspaikoille iso merkitys”, Kalli sanoo.

”Vielä ei ehkä olla siinä pisteessä, että viimeisiä hitaita voitaisiin taas tanssia yön pikkutunneilla, mutta onhan klo 23 kotiinlähtöaika luvalla sanoen todella aikainen, kun uusia tautitapauksia on enää muutamia päivässä ja illanvietto tapahtuu ohjeita ja yleisiä hygieniasääntöjä noudattaen”, Kalli myös linjaa.

Ravintola-alalta on viime päivinä vaadittu kovin sanoin rajoitusten purkamista, kun suomalaisten matkustaminenkin esimerkiksi Viroon on vapautettu.

Marinin hallitus käsittelee huomenna keskiviikkona neuvotteluissaan rajoitustoimien kokonaiskuvaa.