Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska reagoi tuoreeltaan pääministeri Sanna Marinin (sd) ilmoitukseen, että sdp haluaa perua kulttuurileikkaukset.

”Sanon nyt suoraan. Uskottavuutenne horjuu”, Ovaska tviittaa.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee myös tilannetta.

”Nyt kun kritiikki on yltynyt pääministerin Kesärannassa järjestämien kulttuuribileiden jälkeen, ilmoittaa pääministeri yht´äkkiä puoleensa haluavan perua kaikki jo sovitut leikkaukset ja yrittää työntää kulttuuriministeriä bussin alle tässä asiassa. Ei hyvä johtaja toimi tällä tavalla, vaan tukee alaistensa työtä vaikeissakin asioissa. Sanna Marinin olisi hyvä opiskella hivenen lisää johtamisen perusteista. Ei pääministeri ole mikään paikallispolitiikko, vaan hallituksen kantava voima jonka on pidettävä se kasassa ja tuettava omia ministereitään”, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

”Tällaiset leikkaukset eivät missään tapauksessa ole mukavia, mutta ei hallitus vaan voi pakittaa kaikista tekemistään päätöksistä silloin kun ne aiheuttavat myös kritiikkiä. Katkeran kalkin juomistahan tämä on aika ajoin kaikille, mutta sitä se politiikka on”, Kärnä jatkaa.

Jo aiemmin keskustan Joonas Könttä vetosi hallitukseen, jotta tehdyistä päätöksistä uskalletaan pitää kiinni.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) julkisti tiistaina tiedot siitä, miten kulttuurin 18,4 miljoonan euron rahoitusleikkaukset kohdistuvat.

Leikkausesitys on Kurvisen mukaan hyväksytty hallituksessa.

Myös oppositiosta kritisoidaan ”poukkoilua”.

”Jos kansa jotain vierastaa, niin se on poukkoileva päätöksenteko. Ja varsinkin, jos pääministeri tällaista harrastaa mukavasti menneen laulutuokion päätteeksi. Politiikka on tällä kaudella muuttunut, ja ei kyllä valitettavasti parempaan suuntaan”, kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo tviittaa viitaten siihen, että musiikkialan vaikuttajia oli vierailulla pääministerin luona Kesärannassa hiljattain.

”Onks tämä nyt niin, että SDP:n puheenjohtaja Marin vastustaa pääministeri Marinin hallituksen leikkaussuunnitelmia, vähän samaan tapaan kuin valtuutettu Marin vastusti Marinin hallituksen soteuudistusta?” kokoomuksen Saara-Sofia Sirén tviittaa.

”Todella noloa marjanpoimintaa demareilta, kun ensin sovitaan leikkauksista yhdessä ja sen jälkeen esitetään pelastajaa ja yritetään jättää kulttuuriministeri Kurviselle musta pekka kouraan”, kommentoi perussuomalaisten Vilhelm Junnila.