Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo, että keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on kolme kertaa ilmoittanut henkilökohtaisesti pääministeri Antti Rinteelle (sd), että keskustalla ei ole häneen luottamusta. Kurvisen mukaan Kulmuni ilmoitti Rinteelle asiasta henkilökohtaisesti kaksi kertaa eilen maanantaina ja kolmannen kerran nyt tiistaiaamuna pidetyssä tapaamisessa.

Kurvinen kertoi asian Ilta-Sanomien live-lähetyksessä Valtioneuvoston linnassa pidetyn kokouksen jälkeen.

Katri Kulmuni sanoi medialle Valtioneuvoston linnan edessä, että pääministerinä on nyt henkilö, johon ”keskustan eduskuntaryhmä ja puoluehallitus ei luota”. Kulmunin mukaan keskusta kertoi tapaamisessa Antti Rinteelle, ettei puolue ole tyytyväinen Rinteen selvityksiin Posti-sotkussa ja että puolueella ei ole häneen luottamusta.

Iltalehti kertoi tänään ensimmäisenä tietoihinsa vedoten, että Rinne jättää tänään eronpyyntönsä. Myös Helsingin Sanomilla on samat tiedot ja lehti kertoo, että audienssi on jo sovittu presidentin luo.

Eilen keskustan eduskuntaryhmä ja puoluehallitus totesivat, etteivät luota Rinteeseen ja keskusta toivoi sdp:n tekevän johtopäätökset. Rinne hyökkäsi illalla voimakkaasti keskustaa vastaan ja vaati puolueelta selvää vastausta, onko hänen hallitukselleen jatkoa vai ei.

LUE MYÖS: