Keskustavaikuttaja, Kuhmon kunnanjohtaja Tytti Määttä kertoo Puheenvuoro-blogissaan , ettei lähde pyynnöistä huolimatta tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Määtän mukaan toiveet hänen ehdokkuudestaan lisääntyivät, kun Annika Saarikko (kesk) ilmoitti, ettei lähde kisaan mukaan. Antti Kaikkosen (kesk) päätöstä asiassa odotetaan juhannukseen mennessä.

LUE MYÖS: Näkökulma: Kyllä Antti Kaikkonen lähtee – Junailtiinko yksi haastaja jo sivuun?

Määttä kertoo kuitenkin tekevänsä paluun puoluetoimintaan. Hän on aiemmin toiminut keskustan nuorisojärjestössä ja ollut ehdolla EU- ja eduskuntavaaleissa. Määttä on kuitenkin ollut kymmenen vuoden ajan poissa puolueen toiminnasta.

”Olen päättänyt, että tulen mukaan toimintaan uudelleen. Haluan herätellä keskustelua sosiaalisen median ryhmissä, sparrata ja auttaa sillä kokemuksella mikä minulla on. Lähden tavoittelemaan myös puoluevaltuuston jäsenyyttä Pohjois-Pohjanmaan piiristä ja jos sen saan, olen valmis asettumaan ehdolle puoluevaltuuston johtoon. Koen, että siltä paikalta voisin olla uudistamassa Keskustaa, puolueemme keskustelukulttuuria ja tuomassa keskustan kärkeen uudet kasvot”, Määttä kirjoittaa.

Määttä esittää myös yllättävää mallia puheenjohtajavalintaan.

”Olen päätynyt esittämään ratkaisuksi sitä, että tuleva Keskustan puheenjohtaja keskittyisi kesään 2020 saakka puolueen johtamiseen. Hän mittauttaisi kannatuksensa uudelleen kesällä 2020 ja siirtyisi ministeriryhmän jäseneksi”, Määttä kirjoittaa.

Ministerivalinnoistaan kertoessaan keskusta tiedotti, että ministeriryhmään voi tulla muutoksia uuden puheenjohtajan selvittyä. Odotuksena on ollut, että uusi puheenjohtaja ottaisi valtiovarainministerin salkun, jota tällä hetkellä kantaa Mika Lintilä. Lintilä ei ole lähdössä mukaan puheenjohtajakisaan. Ehdokkuutta harkitseva Antti Kaikkonen on sanonut pitävänsä hyvänä sitä, että valtiovarainministerinä ei ole kukaan mahdollisesti kisaan lähtevä.

LUE MYÖS: Antti Kaikkonen selittää puolustusministerin salkkuaan Ylellä – ”Parempi näin”

Keskusta kärsi rökäletappion huhtikuun eduskuntavaaleissa. Hieman vaalien jälkeen puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti väistyvänsä tehtävästään.