Anne Bernerin (kesk) valinta liikenne- ja viestintäministeriksi jätti pysyvän juovan keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ja puolueen eduskuntaryhmän välille, sanoo keskustakonkari ja ex-ministeri Tytti Isohookana-Asunmaa Ylen radion Ykkösaamussa.

”Yksi vaikuttava tekijä on ollut ilman muuta se, että Berner tuli Sipilän tahdosta ministeriksi. Tätä eduskuntaryhmä ei koskaan antanut täysin anteeksi taikka ei koskaan oikein hyväksynyt”, sanoo Isohookana-Asunmaa.

”Tämä nimitys teki Sipilän ja keskustan eduskuntaryhmän välille paitsi jännitteen myös sellaisen särön, joka vaikutti koko tämän neljä vuotta [hallituskauden] ryhmän sisällä”, hän jatkaa.

Keskustan sisältä Sipilän-Bernerin linjaa on arvosteltu liian oikeistolaiseksi. Keskusta kärsi sunnuntain vaaleissa historiallisen vaalitappion. Vaalitulos oli puolueelle huonoin koko itsenäisen Suomen historiassa.

Sipilä ilmoitti tiistaina jättävänsä tehtävät puolueen puheenjohtajana. Hänen mukaansa vaalitulos ei jättänyt hänelle mahdollisuuksia.

LUE MYÖS:

Tutkija: Keskusta olisi voinut valita Sipilän seuraajan parissa viikossa – Miksi valinta siirrettiin 5 kuukauden päähän?

Kokoomusvaikuttaja lataa: Hjallis Harkimo ”tuhosi Petteri Orpon pääministeritien”

Halla-aholla poikkeava tulkinta – Orpo: Puhemiehen paikka kuuluu hallituksen toiseksi suurimmalle

Vasemmistopomo julkaisi toivomansa hallituspohjan – Sipilän ero voi avata keskustalle hallitustien