Taitoluistelun EM-kisoissa on tänään suomalaisittain herkullinen päivä. Naisten taitoluistelussa suomalaiset ovat lyhytohjelman jälkeen kiinni kahdessa kirkkaimmassa mitalissa, eikä Kiira Korvenkaan mitalihaaveet ole täysin menneet.

Laura Lepistö luisteli eilen hurmiossa ja täräytti heti alkuun taululle pisteet, johon muut luistelijat eivät pystyneet vastaamaan. Lepistön pisteet lyhytohjelman jälkeen ovat 56,62. Toisena oleva Susanna Pöykiö sai lyhytohjelmastaan 56,06 pistettä. Kolmantena oleva Italian Carolina Kostner on suomalaisista jo yli viiden pisteen päässä 51,36 pisteellään.

Eilen hieman epäonnistunut Kiira Korpi on kisassa lyhytohjelman jälkeen seitsemäntenä pisteillä 47, 60. Pronssiin Korvella on matkaa vain vajaa neljä pistettä. Tämä ei ole mahdoton ero, varsinkin kun vapaaohjelmassa jaetaan huomattavasti lyhytohjelmaa reilummin pisteitä.

Naisten taitoluistelun vapaaohjelma on jo täydessä vauhdissa. Suomalaisista Kiira Korpi luistelee kello 15.55, Susanna Pöykiö kello 16.56 ja Laura Lepistö viimeisenä kello 17.04.