Jokerit hävisi tiistaina Tsherepovetsissa Severstalille surkealla esityksellä 2-1, mutta toipui tappiosta nopeasti. Torstaina Jokerit kaatoi Helsingissä Torpedo Nizhni Novgorodin 3-2.

- Oli aika paljon tilanteita molemmissa päissä. Annettiin kaverille ehkä liikaakin paikkoja, mutta samalla saatiin itekin paikkoja ihan riittämiin. Tasainen peli kaiken kaikkiaan, kommentoi Jokereiden puolustaja Atte Ohtamaa Uudelle Suomelle.

- Paljon oli pomppuja tänään. Saatiin niistä ite paikkoja, mutta niin sai kaverikin paikkoja, Ohtamaa jatkoi.

Torpedon Veli-Matti Savinainen katsoi Jokereiden olleen selvästi parempi joukkue.

- Tuntui, ettei ollut mahdollisuuksia voittoon. Silloin tällöin oli jotain paikkoja, mutta peli oli periaatteessa koko ajan Jokereiden hallinnassa, Savinainen sanoi.

Myös Torpedon valmentaja Peteris Skudra katsoi Jokereiden ansainneen voittonsa.

- Onnittelut Jokereille voitosta. Peli oli hyvin epätasainen. Jokerit on meille vaikea vastustaja varsinkin täällä Helsingissä Hartwall-areenalla, koska se on hyvin tasokas joukkue, eikä aina aloita hyökkäystä hitaasti puolustuksen kautta, Skudra kommentoi.

Jokereiden puolustus mokaili välillä pahasti, mistä Torpedon Sakari Salminen ja Jarkko Immonen pääsivät rankaisemaan. Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund piti joukkueensa esitystä silti hyvänä.

- Hyviä tän pelin asioita oli, että oli rohkeutta pelata. Totta kai omalla alueella pelaamisen on oltava selkeää. Annetaan syöttö lavasta lapaan tai liikutaan itse kiekon kanssa. Mutta mun mielestä siellä oli paljon hyvää. Rohkeeta pelaamista ja pystyttiin hyökkäämään hyvin ja pysymään kiekossa hyökkäyspäässä, Westerlund sanoi.

- Yritetään päästä nopeasti hyökkäämään. Aina ei pääse nopeasti ja se vaatii huolellisuutta vähän lisää, Westerlund jatkoi.

KHL:n tuomarilinja on muuttunut muutamassa kuukaudessa merkittävästi. Enää tuomari ei vihellä pilliin herkästi.

- Siihen pitää vaan sopeutua ja tottua sellaiseen kovempaan peliin. Sitä se tulee olemaan loppupeleissäkin. Siitä on puhuttu, että pitää vaan tottua siihen, että kiekottomia pelaajia pelataan pois tilanteista. Semmoiseksi peli on muuttunut, Westerlund sanoi.

- On vähän erilaista tää peli kuin alkukaudella. Silloin oli pääosin ylivoima- ja alivoimapeliä, mutta nyt pelataan sitten tasakentällisin melkein. Se on muuttanut pelin ihan erilaiseksi. Mutta näillä mennään, Westerlund jatkoi.

Jokerit pääsee huilaamaan useammaksi päiväksi. KHL:n all-star -tauon takia seuraava peli on ohjelmassa vasta ensi keskiviikkona.

- Huomenna treenataan hyvä fyysinen treeni. Sitten on kaksi huilipäivää ja sitten on taas kaksi treenipäivää ja sitten taas pelataan. Yritetään vähän ladata akkuja fyysiseltä puolelta ja levätä, Westerlund sanoi.

- On ollut aika tiukka ohjelma Spengler Cupista tänne. Täytyy olla kiitollinen joukkueelle, että henkinen jänne on säilynyt. Ei ole ollut helppoja pelejä, Westerlund päätti.