Kiina on ottanut askeleita juanin vakauttamiseksi sen jälkeen, kun Yhdysvallat syytti maata valuuttamanipulaattoriksi, kerrotaan aamun markkinakatsauksissa.

Juanin kurssi elpyi tiistaina pohjilta Aasiassa tiistaina.

LUE MYÖS: Kauppasota yltyy: ”Kiinan keskuspankki teki valuuttakurssista aseen”

Juan vahvistui uutistoimisto Reutersin mukaan noin puoli prosenttia ja noteerattiin. Dollarilla sai 7,0623 juania.

Keskuspankin uusi viitetaso helpotti markkinamyllerrystä tiistaina, uutistoimisto Bloombergin katsauksessa todetaan.

Japanin jenin turvasatamakysyntä hiipui.

”Avaintekijä on se, että kiinalaiset osoittavat halunsa pelata seitsemän dollarin raja-arvolla”, sanoi Pearl Bridge Partnersin johtaja Andrew Sullivan Bloombergille.

”Kiinan keskuspankki lähettää signaaleja, että se haluaa lieventää juanin heikentymistä”, Westpac Bankingin strategi Frances Cheung huomautti.

Maanantaina Kiina vastasi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin viime viikolla ilmoittamiin lisätulleihin. Kiinan kerrottiin vastaavan Trumpin tariffiuhkaan antamalla juanin heiketä.

Juanin arvo päästettiin putoamaan alimmalle tasolleen suhteessa dollariin sitten vuoden 2008, kun Kiinan keskuspankki muutti valuutan viitetasoa. Lisäksi hallinto kehotti valtio-omisteisia yrityksiä jäädyttämään tuonnin Yhdysvalloista. Kiinan ilmoitus käänsi osakekurssit laskuun ympäri maailman.

Maanantaina Trump syytti Kiinaa valuuttamanipulaatiosta.

”Kyseessä on erittäin suuri rikkomus, joka tulee heikentämään Kiinaa merkittävästi ajan myötä”, Trump tviittasi eilen.

Myös USA:n valtiovarainministeri Steven Mnuchin ilmoitti hallinnon virallisessa tiedotteessa eilen, että Kiina manipuloi valuuttaansa.

Hallinnollinen keskikorko, middle rate, oli tiistaina 6,9683 juania dollaria kohden, kun se oli maanantaina 6,9225 juania.

Wall Streetin avausta ennakoivat indeksifutuurit olivat plussalla tiistaina aamulla Suomen aikaa. Aasian keskeisissä pörsseissä edettiin edelleen miinuksella, mutta markkinakatsauksissa huomautetaan, että lasku on loiventunut.