Kiira Korpi ilmoitti torstaina liikuttuneena lopettavansa kilpauransa. Hän aikoo jatkaa taitoluistelijana kuitenkin ammattilaisnäytöksissä.

Kiira teki päätöksensä tämän kesän aikana. Viimeisen kahden kauden pettymykset vaikuttivat asiaan. Pyeongchangin 2018 olympialaisille ei riittänyt energiaa.

Kiiran uran merkittävin pettymys oli Sotshin olympiatalvi 2013-14. Loukkaantumisen takia olympiakarsinnat jäivät väliin, ja Sotshi, jonne hän oli panostanut paljon, jäi haaveeksi.

Viime kaudella Korpi joutui jäämään EM-kisoista sivuun sairastelun takia. MM-kisoissa hän kisasi puolikuntoisena. Lyhytohjelman 31:nnen tilansa myötä hän ei selviytynyt vapaaohjelmaan.

Korven uran parhaat osuivat vuosille 2007-12. EM-kisoissa hän voitti 2012 hopeaa sekä pronssia 2007 ja 2011. MM-kisoissa hän oli parhaimmillaan yhdeksäs 2008 ja 2011.

Olympiakisoissa Korpi kisasi kahdesti. Torinossa 2006 hän oli 16:s ja Vancouverissa 2010 sijoitus oli 11:s.

Korpi on vasta 26-vuotias. Hän on tehnyt itsestään brändin ja nauttii suurta suosiota erityisesti Aasiassa. Ammattilaisena hän pääsee mukaville tienesteille, jos managerointi hoidetaan ammattitaitoisesti.

Toisin kuin moni muu olympiaurheilija, ei Korpi siis todellakaan putoa tyhjän päälle. Korpi on myös ylioppilas, ja on opiskellut Tampereen yliopistossa kauppatieteitä.

Suomalainen taitoluistelu on puolestaan vaikeuksissa. Vielä muutama vuosi sitten Laura Lepistö ja Kiira Korpi pitivät huolen lajin näkyvyydestä. Tilanne näytti todella hyvältä.

Sotshin olympiatalvi oli masentava käänne syöksyyn. Suomen kärki on ollut lopulta hataralla pohjalla.

Harrastajia taitoluistelulla kuitenkin riittää, joten tulevaisuus ei välttämättä ole synkkä. Lepistö ja Korpi ovat menestyksillään vetäneet kiitettävästi junioreita lajin pariin.