Eduskunnassa käsitellään Aito avioliitto –kansalaisaloitetta, joka pyrkii kumoamaan tasa-arvoisen avioliittolain, joka on astumassa voimaan maaliskuun alussa.

Hallituspuolue perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko perusteli tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vetoamalla venäläisten orpojen etuun.

–On sanottu, että tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole keneltäkään pois. Venäläinen orpolapsi voi olla eri mieltä, koska Venäjä ei anna adoptioon lapsia, jos tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksytään.

Oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Emma Kari puhui tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Hänen mielestään on häpeällistä, että samaa sukupuolta olevien avioliittoa pyritään estämään, ja tuodaan ahdistusta häitään parin viikon päähän suunnitteleville.

–Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ota keneltäkään mitään pois, hän sanoi.

Niikko vetosi perinteisiin arvoihin.

–Se ei ole millään tavalla väärin ilmaista mielipiteensä, ettei halua vaihtaa jo 5000 vuotta vanhaa mielipidettään miehen ja naisen välisestä aivoliitosta ja sen ainutlaatuisuudesta. Meidän pitää lainsäätäjinä ymmärtää, että emme syrji ketään kun teemme lakeja, vaan teemme lakeja ihmisten parhaaksi, Niikko sanoi.

Tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin vuonna 2014 eduskunnan käsittelyssä.

Aito avioliitto -kansalaisaloite on niin sanottu vasta-aloite, jolla pyritään kumoamaan läpi mennyt kansalaisaloite.

Lue lisää aiheesta: Avioliittorumba alkaa eduskunnassa - "Onko järkevää?"