Billnäsin ruukki Oy:n omistaja Olli Muurainen oikoo julkisuudessa esitettyjä asioita ruukin lopettamisen syistä medialle lähettämässään tiedotteessa. Fiskars Oyj:n kiinteistöjohtajan Kari Selkälän mielestä on väärin syytellä muita, jos yrityksen toiminta ei kannata.

–Fiskars Oyj:n Billnäsin ruukkia koskevat väitteet eivät ole totta, Muurainen kommentoi.

Hän kommentoi Selkälän Talouselämälle antamaa haastattelua.

– Selkälän väite ”bisnesten sujumattomuudesta” ei pidä paikkaansa. Bisnes on Billnäsissä kulkenut suunnitelmien mukaisesti. Olemme eläneet investointivaihetta. Tiloja on kunnostettu ja konseptia hiottu, Muurainen kertoo.

Raaseporissa sijaitsevan ruukin toiminta joudutaan lopettamaan syksyllä.

–Tällä hetkellä kehittämisen esteitä on ennen kaikkea kaksi: luvattoman hidas kaavoitusprosessi ja Fiskarsin vetäytyminen jo sovitusta tonttikaupasta, Muurainen kertoo.

Selkälä ihmettelee Muuraisen väitteitä.

–Onhan tämä aika nurikurista, että kaavoituksesta, josta kaupunki päättää, aletaan syyttää toista yritystä. Kun yritys lakkauttaa toimintansa, niin kyllä se yleensä kertoo siitä, että bisnekset eivät suju, Selkälä sanoo Uudelle Suomelle.

Vuonna 2012 Fiskars päätti olla tekemättä maakauppoja Billnäsin kanssa.

Muuraisen mukaan Fiskars Oyj antaa julkisuudessa kuvaa, jonka mukaan se etsii aktiivisesti ratkaisua Billnäsin tonttikisaan ja tukee Billnäsin ruukin kehityshanketta.

–Tosiasiassa Fiskars Oyj on tehnyt yhden ”aktiivisen” ratkaisuehdotuksen, lokakuussa 2012. Sen jälkeen yhtiö ei ole vastannut yhteenkään Billnäsin ruukin sille lähettämistä vastaehdotuksista ja muutenkin väistänyt kaikkea kommunikaatiota, Muurainen kertoo. Selkälän mielestä ”on harmi, että ruukki lopettaa”.

–Mutta ei sitä kyllä muiden piikkiin voi laittaa, hän sanoo.