Sisäministeriö kertoo käynnistäneensä lakihankkeen, jonka tavoitteena on, että poliisi voisi jatkossa käyttää Suomen kansallislippua kaikissa poliisin virka-asusteissa myös kotimaassa eikä vain kansainvälisissä tehtävissä.

Joidenkin poliisien asuissaan käyttämät Suomen liput ovat aiheuttaneet hämmennystä, sillä lippujen käyttö on ollut nykyasetusten vastaista. LUE LISÄÄ:

Poliisiin virkapuvussa käytettäviä merkkejä ovat muun muassa erilaiset kaulusmerkit ja kaluunanauhat. Voimassa olevan asetuksen mukaan kansainvälisissä tehtävissä toimivan poliisin virkapuvun vasemmassa hihassa poliisin tunnuskuvan yläpuolella voi olla brodeerattu Suomen kansallislippu. Nykyasetuksen mukaan tämä mahdollisuus ei kuitenkaan koske kotimaan tehtävissä toimivaa poliisia.

”Voimassa olevien säädösten ja määräysten mukaan Suomen lipun käyttö poliisin virkapuvussa on sallittu ainoastaan kansainvälisissä tehtävissä”, poliisitarkastaja Ari Alanen on kertonut medialle.

Nyt käynnistetyn lakihankkeen tavoitteena on ”valmistella asetusmuutos koskien Suomen pienoislipun käyttöä kaikissa poliisin virka-asusteissa myös kotimaassa eikä vain kansainvälisissä tehtävissä”.

LUE MYÖS: