Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari tapaa tiistaina brittiläisen Twitter-vaikuttaja Katie Hopkinsin. Hopkins on kiistelty hahmo ja hänen näkemyksiään maahanmuutosta on syytetty rasistisiksi.

Twitterissä Hopkinsilla on kaikkiaan lähes 900 000 seuraajaa, joille hän on viime päivinä välittänyt viestiä etenkin Oulussa tehdyistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Seuraajilleen hän on raportoinut myös suomalaisuutisointia aiheesta.

”Matkalla Suomen Ouluun avustamaan paikallista poliisia, hallitusta, feministejä ja mediaa puhumaan heidän ongelmastaan siirtolaisten groomausjengeistä, joiden kohteena on 10-vuotiaat suomalaislapset”, Hopkins toteaa Twitterissä.

Toisessa tviitissään Hopkins kirjoittaa, että viranomaisten on ”aika tunnustaa oikea ongelma asiassa”.

Uuden Suomen tietojen mukaan Huhtasaaren ja Hopkinsin on määrä tavata Eduskunnassa.

Hopkins saapui viikonloppuna Suomeen seuraamaan lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosvyyhtiä Suomessa. Twitterissä hän on kertonut tapaavansa Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan sekä maahanmuuttovastaisena tunnetun kaupunginvaltuutettu Junes Lokan (aito suomalainen yhteislista, asyl).

Hopkins nousi Isossa-Britanniassa julkisuuteen vuonna 2007 paikallisessa Diili-ohjelmassa. Myöhemmin hän ollut kolumnistina The Sun -lehdessä ja Daily Mailin verkkoversio Mail Onlinessa.

Mail Online tuomittiin vuonna 2016 150 000 punnan vahingonkorvauksiin Hopkinsin syytettyä perusteetta muslimiperhettä ääriyhteyksistä. Vuonna 2017 Mail Online tuomittiin maksamaan vahingonkorvauksia opettajalle, kun Hopkins syytti perusteetta tämän vieneen oppilaansa Donald Trumpin vastaiseen mielenosoitukseen.

Hopkins on myös tuomittu korvaamaan kaikkiaan 131 000 puntaa vahingonkorvauksina ja oikeudenkäyntikuluina ruokakirjoittaja Jack Monroelle. Hopkins oli virheellisesti syyttänyt Monroeta vandalismin tukemisesta, mutta ei suostunut pahoittelemaan virhettään, vaan haukkui Monroeta ”sosiaaliseksi pernarutoksi”.

Hopkinsin sopimus Mail Onlinen kolumnistina päättyi vuonna 2017. Hän on toiminut myös äärioikeistolaisena pidetyssä Rebel Mediassa.

Uusi Suomi ei tavoittanut Huhtasaarta kommentoimaan.

LISÄÄ AIHEESTA:

Siniset vaatii: Eduskunnan toimittava nyt – paikka poistaa kansalaisuus törkeisiin seksuaalirikoksiin syyllistyneiltä

Juuri nyt: Lisätietoa Helsingin seksuaalirikosepäilystä – kaksi miestä vapautettu, ei syytä epäillä

Hallitus ja eduskuntaryhmät koolle tiistaina - Juha Sipilä: ”Murheellisia uutisia Helsingistä”

Seksuaalirikokset: Ministerin avustajalta kolme ehdotusta – ”Nyt mitataan poliittisen päätöksenteon uskottavuus”